Música

Àngels Alabert, premi Fundació Valvi 2019

La Fundació Valvi ha reconegut amb els seus premis anuals en els camps del patrimoni cultural i artístic, la cooperació i l’ecologia, la tasca de l’associació Valentes i Acompanyades i, a títol individual, la de la pianista Àngels Alabert Feliu i l’enginyer industrial Joan Vila Simon. L’acte de lliurament dels premis Valvi tindrà lloc el dijous 6 de juny, a dos quarts de vuit del vespre. Com ja és habitual, els guanyadors de cada categoria seran presentats en el moment de recollir el guardó per una personalitat vinculada al seu àmbit que en farà la glossa.

En el cas del premi Joan Saqués, destinat a una persona o entitat que hagi destacat en la preservació, difusió o restauració del patrimoni cultural, la premiada ha estat la pianista i compositora Àngels Alabert, que ha exercit una important tasca docent en el Conservatori de Música Isaac Albéniz de Girona. Una entitat on durant 41 anys (del 1965 a final del 2006) ha impartit piano, música de cambra, composició, harmonia, contrapunt, fuga, història de la música, entre altres matèries. Ella ha estat la fundadora (1979) i directora durant 30 anys del Cor Maragall de Girona. Serà presentada per Josep Manuel Rueda.

Josefina Surina serà l’encarregada de glossar l’activitat de l’associació Valentes i Acompanyades, guanyadora del premi Salvador Sunyer i Aimeric a una trajectòria que s’hagi distingit en el camp de la solidaritat i la cooperació. El projecte Valentes i Acompanyades es va posar en funcionament a Girona i Salt el 2014, i en la seva trajectòria ha atès una cinquantena d’adolescents i joves en risc de ser víctimes del matrimoni forçat, la qual cosa representa la punta de l’iceberg de la situació existent.

Finalment, Joan Vila ha estat reconegut amb el premi Joaquim Codina per la seva contribució a la preservació del patrimoni mediambiental i paisatgístic. Franc Comino farà la glossa d’aquest enginyer industrial per la UPC i enginyer en tecnologia paperera per la Universitat de Grenoble. Des de l’any 1981, és el director executiu de LC Paper 1881, SA, una empresa catalana de fabricació de paper tissú. Vinculat a la vall de Camprodon, és un dels creadors i principals impulsors del Grup de Muntanya Vall de Camprodon, a través del qual va impulsar la regeneració dels camins de muntanya abandonats de la vall.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

arts escèniques

El festival Moujuïc portarà nou propostes de dansa al Castell de Montjuïc

BARCELONA
EQUIPAMENTS

El Museu Pau Casals defensa a Portugal la seva nominació com a millor museu europeu

EL VENDRELL
CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA
cinema - drama

‘Thriller’ coreà amb segell femení basat en fets reals

cinema - drama / biografia

Maria Montessori, una pedagoga revolucionària

cinema - animació / comèdia

Garfield surt de la zona de confort de gat casolà