Arts escèniques

Un aire nou

La jove companyia Epidèmia Teatre renova amb un toc de comèdia musical el seu ‘9 to 5’, en la nova temporada que inicia al Maldà

Epidemia Teatre va estrenar recentment el musical ‘Bed & breakfast’, escrit a partir de cançons d’Els Amics de les Arts

El treball de fi de carrera de l’Institut del Teatre de les noies d’Epidèmia Teatre va ser una versió de l’èxit de Broadway, 9 to 5, que s’inspira en una pel·lícula mítica americana. La van estrenar just fa un any al Teatre Gaudí Barcelona. Ara, amb la nova direcció de Xavi Morató (que també ha fet treball de dramatúrgia per dotar de major ritme la peripècia d’aquestes treballadores que pateixen un cap masclista), la peça ha reforçat el to còmic. Es presentarà al Maldà des de diumenge vinent fins al 7 de juliol.

Morató entén que no es pot pretendre traslladar l’espectacularitat d’un musical de Broadway al Maldà. Per això, ha optat per centrar la història (evitar aquelles cançons que no fan avançar la trama) i tensar el to còmic. Amb música de Dolly Parton, l’arranjament s’ha quedat en un sol piano com a instrument.

9 to 5 és la versió del film que es va veure a les cartelleres amb el títol Com eliminar el seu cap. I és que si una oficinista fidel i eficaç sent que no pot superar el sostre de vidre, l’altra accepta que el director n’abusi. L’equip es completa amb una noia que sempre ha tingut una sensació d’inferioritat respecte dels homes i amb què accepta i s’aprofita del domini del director: És l’exemple de com una dona també pot ser masclista, comentaven fa uns dies en la presentació al Maldà.

El Maldà tancarà temporada amb aquesta producció, agafada al vol (sempre deixen un espai a final de curs per poder incloure en la programació peces que els hagin interessat d’altres sales). Epidèmia Teatre, de fet, en aquest any de punt mort ha creat un musical a partir de les cançons d’Els Amics de les Arts: Bed & breakfast es va estrenar al TGB, el passat mes de febrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona