Llibres

El Grup 62 presenta projecte consolidat

Josep Ramoneda i Emili Rosales, màxims responsables del Grup 62, van coincidir a afirmar que havia estat “un bon any per als segells del grup, un any de consolidació dins un projecte diversificat”, que Rosales va voler matisar que demostra el model de lideratge de l’edició en català, combinant els best sellers, com l’última novel·la de Rafel Nadal que ha arribat als cinquanta mil exemplars, fins a la història de Catalunya dirigida per Borja de Riquer o els volums de clàssics, de nous talents o de poesia: “Es referma el model de lideratge de l’edició en català de Grup 62: gran sintonia amb el públic lector i alhora compromís en l’edició d’obres de referència cultural, els clàssics universals, la recuperació permanent dels grans autors catalans, l’assaig, la poesia i l’aposta pels nous autors.” Dins d’aquesta aposta, ahir a les sales de la llibreria Laia van voler destacar els llibres que preparen per a la tardor, Xavier Bosch, Ferran Torrent, Millennium 6, Dolores Redondo, Martí Domínguez, Piketty…”

Rosales va recordar els importants guardons que han rebut els seus autors, com ara el Premi Nacional de Cultura per a Jaume Cabré, el premi Reina Sofia de Poesia per a Joan Margarit, el premi princesa d’Astúries per a Siri Hustvedt o el vuitantè premi Crexells per a Sobre la terra impura, de Melcior Comes, que s’ha d’unir als de la Crítica Serra d’Or i Núvol, que havia rebut anteriorment. També va destacar el premi de la Crítica Serra d’Or a La netedat, l’últim poemari de Sebastià Alzamora. A part del nou premi de novel·la que convoca Proa, dotat amb quaranta mil euros i que substitueix a la casa el Sant Jordi, ja que Òmnium va canviar d’editor, Rosales va donar la notícia de la reedició al novembre dels tres primer volums de A la recerca del temps perdut, de Marcel Proust, que Valèria Gaillard havia publicat a Labutxaca, un altre dels segells de 62. Dins de l’apartat de clàssics, també van incidir en la nova edició a càrrec de Màrius Serra del Tirant lo Blanc, “amb la voluntat que els lectors actuals puguin llegir una edició íntegra que conserva la plenitud i la riquesa de l’idioma de Joanot Martorell, però en la llengua contemporània”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

El FEMJazz! tornarà a tenir la Draga com a escenari principal en la 30a edició

banyoles
Cinema

Cate Blanchett rebrà un Premi Donostia al Festival de Sant Sebastià

Sant Sebastià
ÒPERA

La directora Emma Dante castiga el ‘bullying’ a ‘La cenerentola’ de Rossini

BARCELONA
cinema

Pablo La Parra Pérez, nou director de la Filmoteca de Catalunya

Barcelona

Nou programa d’arts per quan tanqui Can Maristany

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Un renovat Aplec de la Salut reviu la llegenda de la pesta

SABADELL
TEATRE

Chévere incorpora llenguatge per a sords i cecs a ‘Helen Keller: a muller marabilla’

BARCELONA
J.M. Codina Tobias
Novel·lista

“La felicitat fa basarda perquè mena cap a una sensació de buit”

Barcelona
música

Un infart acaba amb Steve Albini, monument del rock alternatiu

girona