Música

Entre Alice Cooper i els Estopa

La nova temporada de concerts a Barcelona estarà dominada per artistes com Billie Eilish, Manolo García, Bryan Adams, Pixies, Manel i Herbie Hancock

El Palau Sant Jordi rebrà cites com les de La Polla Records, Mónica Naranjo i Bryan Adams
Manel i Mazoni estrenen disc i Els Catarres, amb orquestra, i Zoo tanquen gira al Sant Jordi Club
El Rocksound del Poblenou celebra aquesta tardor la primera edició del Rootsound Fest

L’actuació, el pròxim dilluns al Palau Sant Jordi, i amb entrades exhaurides, de la joveníssima Billie Eilish obrirà una temporada de concerts a Barcelona sense cites en estadis però amb una intensa activitat tant al pavelló dissenyat per Arata Isozaki com a les diferents sales de la ciutat, amb festivals com el de Jazz, el Mil·lenni, el Suite o el Cruïlla de Tardor amb un munt, ja, d’actuacions anunciades. Eels (6 de setembre, a Barts) i el rei del shock rock, Alice Cooper (8 de setembre, Sant Jordi Club), seran també dels primers a pujar a escena. Aquest pròxim mes, d’altra banda, s’espera també la visita dels colombians Chico Trujillo (26, Apolo), el crooner modern Michael Bublé (27, Sant Jordi) i d’un bluesman il·lustre, John Mayall (30, Barts), així com tota l’activitat del BAM i les Festes de la Mercè, amb propostes com les de The Wedding Present, Maria Rodés, Courtney Mary Andrews, La Casa Azul, Pau Riba, Oques Grasses i El Petit de Cal Eril. El setembre, finalment, és quan neix, al Rocksound del Poblenou, el primer Rootsound Fest, amb delicadeses com les de Matt Woods & The Natural Disasters (13), Charley Crockett & Band (14) i Pat Reedy & The Long Time Goners (19).

Vint anys de Mishima

A Rocksound, d’altra banda, és on, l’1 d’octubre, després de dotze anys d’absència, retornaran a Barcelona els nord-americans Drivin n’ Cryin. Serà el primer d’un mes amb cites amb el cinematogràfic Yann Tiersen (2, L’Auditori), l’ex-Dire Straits John Illsey (3, Apolo), el comiat de Burning (4, Apolo), Duo Dinámico (concert de 60 aniversari el dia 9 al Liceu), els britànics Saint Etienne (9, L’Auditori) o, a Calella, amb l’històric –i bon amic de Bruce Springsteen– Southside Johnny, que s’estrena a Catalunya al capdavant dels Astbury Jukes (11) i convidat pel Calella Rock Fest. Els psicodèlics King Gizzard & the Lizard Wizard (19, Razzmatazz), OMD (21, Apolo, en el marc d’una gira de 40 aniversari), uns Pixies amb nou disc (23, Sant Jordi Club) i els noruecs Gluecifer (24, Apolo) són altres propostes d’un mes en què es posarà en marxa el 51è Festival de Jazz (atenció al concert, el dia 26 al Palau, de Herbie Hancock), en què Mishima celebrarà vint anys en tot un Gran Teatre del Liceu (23) i durant el qual Mazoni estrenarà el seu nou disc (25, Apolo). Activitat remarcable, també, al Sant Jordi (visita de Mónica Naranjo el 24 i dos concerts dels retornats La Polla Records, el 25 i 26) i concerts, per acabar el mes, de James Blake (27, Auditori CCIB), Mark Lanegan (28, Apolo), Glen Hansard (30, Palau de la Música) i la maresmenca Bad Gyal (que, el 30, actuarà a Razzmatazz en el marc del Curtcircuit).

Els valencians Zoo clouran la seva gira de 5è aniversari l’1 de novembre al Sant Jordi Club (amb convidats i gravació del concert per a un futur DVD) i Grant Lee Phillips, l’endemà, protagonitzarà una de les nits més destacables d’aquest final d’any a Sidecar. Un altre pla per al 2 de novembre pot ser també veure en directe una de les sensacions indie-punk de l’any, els dublinesos Fontaines DC, a l’Apolo. Concerts, també, de Nick Waterhouse (3, Apolo), Primal Scream (4, Razzmatazz) i The Divine Comedy (5, Apolo) i estrena del nou disc de Manel (16, Poble Espanyol), amb dates pocs dies més tard al Tàrraco Arena (23) i La Mirona de Salt (29). Els més insaciables poden anotar-se a l’agenda, per a la primera quinzena de novembre, les visites de Ludovico Einaudi (7, L’Auditori), Dan Baird (9, Upload), Cigarettes After Sex (11 i 12, Apolo), Mika (12, Razzmatazz) i Lisa Stainsfield (12, Teatre Coliseum). La programació en sales, aquest mes de novembre, estarà marcada també pels concerts de la Dirty Dozen Brass Band (16, Razzmatazz), el referencial jazzman Ron Carter (17, Barts), Vampire Weekend (24, Razzmatazz), Waterboys (25, Razzmatazz), Kate Tempest (26, Apolo) i Loyle Carner (27, Apolo), mentre que, al Palau Sant Jordi i al Sant Jordi Club, s’hi espera un amplíssim ventall d’actuacions: Raphael amb l’espectacle Resinphónico (9), Amon Amatrh (22), Vanesa Martín (15), El Kanka (23), Greta van Fleet (26, amb Yola, talent emergent, de telonera), Els Catarres amb orquestra posant punt final a la gira de Tots els meus principis (29), Marea (30) i Amaral (30).

Manolo García, acústic

Concerts en clau metal per començar el desembre (Alter Bridge, el 4 de desembre, i Ghost, quatre dies més tard, al Sant Jordi Club) i retorn –amb nou disc– de Bryan Adams i tot el seu estol de grans èxits, l’11 de desembre al Palau Sant Jordi. El desembre, finalment, també hi ha en agenda un altre retrobament de pes (en aquest cas amb Estopa, que presentaran nou disc els dies 14 i 15 de desembre al per a ells sempre talismà Palau Sant Jordi) i la gira en acústic i teatres de Manolo García, amb cites al Teatre Tívoli (3, 4,10 i 11), al Liceu (14) i el Palau de la Música (27 i 28). També a finals d’any és quan Amaia presentarà disc al Liceu amb una banda integrada per músics catalans com Núria Graham i Miquel Sospedra (20).

Wilko Johnson, a l’Altaveu

ACN

Entre el 6 i el 8 de setembre Sant Boi de Llobregat acollirà una nova edició, la 31a, del Festival Altaveu. Amb la veu com a element central, ja sigui com a instrument o com a altaveu per expressar idees, enguany el certamen proposa una programació amb noms com Wilko Johnson, The Mani-Las, Deltonos, Eric Montefusco, John Paul Keith o Delgres. Una programació singular que els organitzadors defensen “en un panorama saturat de festivals”. A més, els assistents gaudiran de propostes paral·leles, com ara un fira de discos i llibres de música; tallers diversos, entre ells un de disseny de portades de discos; xerrades; projeccions i activitats familiars. Com en les anteriors edicions, l’Altaveu reservarà un espai dedicat al concurs de bandes emergents i es completarà amb una edició dels premis Altaveu de la música catalana



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còmic

El Manga Barcelona celebra 30 edicions amb un cartell de Naoki Urasawa

barcelona
ÒPERA

Ollé aixeca l’òpera de Xostakóvitx com a ‘thriller’ per empoderar la dona

BARCELONA
música

Ramoncín i Marky Ramone actuaran a La Mirona, que obrirà el curs amb el segon Mirorock

salt
Cultura

Mor als 43 anys el DJ i productor musical barceloní Víctor Palomo

música

Les festes de la Mercè homenatjaran Zeleste amb un gran concert

barcelona
cinema

‘Segundo premio’, d’Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez, lluitarà pels Oscar

Barcelona

Juls publica ‘Papallones’, el primer single del seu àlbum de debut

GIRONA
TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC