Art

La ciutat dels grafits

Torna el festival d’art urbà Milestone, que prepara un mural en homenatge als pares dels germans Roca

La fisonomia de la ciutat de Girona torna a mudar. En alguns dels seus carrers i places s’hi han començat a instal·lar els grafistes del Milestone Project 2019, reconegut per la majoria d’artistes que hi han passat al llarg dels anys com el festival de referència estatal en el seu àmbit, no tant per la seva dimensió i durada com pel seu component internacional. Un festival que sol passar desapercebut mentre es fa, però que deixa una empremta ben visible al seu pas, cada vegada més ben rebuda per la ciutadania.

En aquesta nova edició del Milestone, que ha arrencat avui i durarà fins al 21 de setembre, quan s’hauran completat les intervencions artístiques, destaca una obra de gran format que es farà a les parets del campus de Montilivi de la Universitat de Girona, que serà la il·lustració estrella. Aquesta peça serà creada per Axel Void (Miami, 1986), un rellevant artista arribat dels Estats Units i que ha estat l’encarregat d’obrir la programació treballant en tres parets de gran format en què plasmarà un sol mural. Les parets escollides són propietat de la Universitat de Girona i estan situades a l’edifici Lear del campus de Montilivi. L’artista hi estarà del 6 al 12 de setembre.

Amb la voluntat d’expandir el festival i arribar allà on encara no ha arribat, Millo , l’artista italià que ha exposat obres arreu del món, té l’encàrrec de confeccionar un mural de gran format al barri de Germans Sàbat –concretament a la plaça Germans Sàbat Residenc–, una de les zones que el Milestone Project encara no ha trepitjat. L’artista hi treballarà del 12 al 19 de setembre.

Una altra obra destacada serà la que farà Mohamed L’Ghacham , que, entre el 8 i el 12 de setembre, vestirà una nova façana a la ciutat. Per l’especificitat de l’artista, a hores d’ara el festival no ha confirmat quina serà la ubicació del seu treball ni el tema.

El mural dels Roca

Un altre dels projectes esperats és l’homenatge al restaurant Can Roca, una família de llarga tradició als fogons de la ciutat i que actualment, gràcies a la projecció de la generació actual –al càrrec d’El Celler de Can Roca–, porta els seus plats per tot el món. Aquest homenatge gràfic i visual, impulsat pels fills en honor dels seus pares, serà en un espai encara per confirmar i a càrrec d’un artista local d’experiència contrastada. L’obra s’iniciarà en breu i la direcció aviat revelarà el nom de l’artista i informarà de la ubicació, dates i plantejament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

‘Mexican Dream’, de Laura Plancarte, corona el palmarès de DocsBarcelona

Barcelona
Arts escèniques

El Festival Z acollirà 16 projectes escènics

Girona

Últim dia per veure les noves tendències del circ al Trapezi

REUS

Les Festes de Maig omplen els carrers de música i cultura popular

LLEIDA
CrÒnica

Ricky Gil i Biscuit, un bon treball d’arqueologia

dit o fet per dones

La pedra seca com una resistència

Música

In-Somni obre demà a Besalú, amb Bigott, una nova edició itinerant

besalú
música

El vidrerenc Àlex Pérez presentarà ‘Tot el que som’ al Festival Espurnes de Llagostera

vidreres
música

Sven Väth encapçalarà el cartell del festival electrònic Delirium

cassà de la selva