Música

Mini-Stress, la tradició del futur

El nou grup de música d’arrel inclou membres dels Ministrers de Figueres

“El nostre propòsit és que hi hagi un grup estable de música d’arrel amb arranjaments d’ara i instruments tradicionals que han evolucionat per les millores tecnològiques”, diu Jordi Jordà, un dels components de la nova formació empordanesa Mini-Stress, presentada en públic dimecres passat en un acte que va tenir lloc al Museu del Joguet de Figueres, on el grup va oferir una petita actuació per complementar l’explicació del projecte.

Com ja ho suggereix el seu nom, Mini-Stress és un grup amateur que neix sense vocació de fer molts concerts ni d’estressar-se. “Només intentem que sigui el més normal del món que la nostra música tradicional soni a les festes populars”, explica Jordà, que toca el sac de gemecs i és un dels quatre components del grup provinents dels memorables Ministrers de Figueres. Els altres tres són David Antius (bombardí i direcció musical), Manel Pedreira (flabiol i tamborí) i Joan Soler (tabal). La formació de Mini-Stress es completa amb Jou Hernández, Benet Antius i Raül Moliner (gralles), Olga Rubiano (tarota) i Albert Cuevas (percussió). Mini-Stress ofereix tres tipus de propostes: el concert –també hi ha l’opció del concert didàctic, amb explicacions dels instruments, les peces, etc.–, la cercavila festiva acompanyant alguna figura del seguici popular, i la sessió de ball tradicional o ball folkie, sempre amb un mestre de ball que explica com es balla i ajuda els balladors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.