Música

Projecte renovat

The Project guanya el concurs del Festival de la Porta Ferrada, que continuarà dirigint fins al 2023 o el 2024, amb canvis substancials

La promotora accepta crear un festival de ‘gamers’ i fer 7 concerts a l’any al Guíxols Arena

La promotora barcelonina The Project, que ja dirigia el Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols des del 2014, ha guanyat el concurs de nova contractació del festival per a les quatre pròximes edicions, fins al 2023, amb la possibilitat d’ampliar el contracte fins al 2024, quan el degà dels festivals d’estiu catalans celebrarà la 62a edició. Només una altra empresa, de la qual es desconeix el nom –va retirar la candidatura abans de l’equivalent electrònic de la tradicional obertura de pliques– s’havia presentat al concurs, al qual l’Ajuntament ha incorporat noves condicions, com ara la creació d’un festival d’un o dos dies protagonitzat per “gamers i youtubers que tinguin un mínim de 100.000 seguidors, per arribar al públic jove”, segons el regidor responsable del festival, Josep Saballs, que ahir va presentar el resultat del concurs amb l’alcalde, Carles Motas, i el primer tinent d’alcalde, Josep M. Muñoz. A més, segons el nou contracte el festival creixerà en pressupost i en nombre d’espectacles, fins a arribar a un mínim de 39 per edició: 20 a l’Espai Port, 7 al Guíxols Arena, 5 al Teatre Auditori, 4 a l’església i 3 al carrer, en tots els casos com a mínim. Dels 1,6 milions del pressupost del 2018 –el del 2019 encara no s’ha tancat– es passarà a un pressupost d’entre 2 i 2,2 milions. A més, a partir d’ara l’Ajuntament no pagarà en funció del dèficit, sinó que farà una aportació màxima anual de 380.000 euros.

No faltaran espectacles internacionals i exclusius a Catalunya –un mínim de 13 per edició–, però recuperant l’essència original del festival, l’any vinent es programaran dos espectacles de gran format relacionats amb la capitalitat de la sardana; cada dos anys es farà una coproducció amb l’Escola de Música de Sant Feliu protagonitzada pels alumnes, i en la programació sempre es reservarà espai per als compositors locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cultura

Mor Juan Brujo, líder de la banda d’extrem metal Brujería

patrimoni

La Sagrada Família escalarà l’any que ve els 172’5 metres

Barcelona
cultura

El festival Premià del Mal reunirà escriptors de novel·la negra i criminòlegs

premià de mar
Lluís Riera
Novel·lista

“Volia escriure un ‘thriller’ negre i cru ambientat a la Catalunya interior”

Barcelona
MÚSICA

Músics d’Els Pets, Umpah-Pah, Sopa de Cabra i Lax’n’Busto homenatjaran Marc Grau

barcelona
CRÒNICA

Lucia Fumero enamora a Vic amb el seu ‘Folklore’

art

Sala Dalmau, 45 anys i com el primer dia

barcelona
còmic

El Manga Barcelona celebra 30 edicions amb un cartell de Naoki Urasawa

barcelona
ÒPERA

Ollé aixeca l’òpera de Xostakóvitx com a ‘thriller’ per empoderar la dona

BARCELONA