Música

Girona viu la rumba

Girona celebrarà la Diada de la Rumba entre dijous i dissabte vinent amb tallers, actuacions i la presència destacada de Johnny Tarradellas, del grup Chipén

Guy Bertrand presentarà, dijous a Context, el seu llibre ‘Els músics gitanos de la rumba’

L’associació Foment de la Rumba Catalana (Forcat) ha organitzat una nova edició de la Diada de la Rumba a Girona, que tindrà lloc entre dijous i dissabte d’aquesta setmana en diferents espais de la ciutat. La Diada de la Rumba, coordinada pel guitarrista Pau Ballesteros, s’obrirà el dijous 28 amb un acte al cafè i llibreria Context del Pou Rodó (19 h), on es presentarà el llibre Els músics gitanos de la rumba, del musicòleg francès Guy Bertrand, i tot seguit tindrà lloc una actuació del trio Les Mariterrànies, format per Marina Gil, Marina Guixot i Maria Castillo.

El dissabte 30 serà la gran diada rumbera, en què es concentraran la majoria dels actes previstos. A partir de les 10 del matí, tindran lloc a l’Espai Marfà de Santa Eugènia tres tallers gratuïts d’introducció a diferents aspectes de la rumba catalana: un taller de guitarra a càrrec de Tote Cortés (Merkado Negro), un de percussió i palmes rumberes que oferirà Nuri Madí (Kumbara, The Blackiss) i un taller de ball que dirigirà Noemí Osorio, responsable de l’escola banyolina Osorio Danza. El taller de ball ja és ple i queden poques places per als altres dos. Els tallers duraran un parell d’hores i acabaran amb una posada en comú de tot el que hi hagin après els participants. Les inscripcions es poden fer a través del web de l’ Espai Marfà .

Vermut amb Johnny

Tot seguit tindrà lloc a Le Gerundina, l’espai flamenc de l’espai cívic Can Gibert, un vermut familiar rumbero (12.30 h, gratuït), que inclourà l’actuació de tot un històric de la rumba catalana, el músic i productor Johnny Tarradellas (Barcelona, 1958), conegut sobretot per haver estat membre de Chipén, juntament amb Peret Reyes, tot i que la seva extensa carrera en el món de la música inclou molts altres projectes al llarg de gairebé mig segle, des que va fer els seus primers passos artístics al mític carrer de la Cera, bressol de la rumba catalana amb denominació d’origen contrastada.

Dissabte, continuarà la música en directe amb un triple concert a la sala Platea (22.30 h, 5 euros), en què actuaran tres formacions gironines: els molt experimentats Gazpacho, en format de trio, amb Fonso Castillo (veu i guitarra), Pedrito Martínez (baix) i Enric Canada (bateria); el sextet The Blackiss, amb la seva imparable fusió de pop, rock i rumba, i Acorde a Ti, el grup de rumba catalana i flamenca amb el cantant Jordi Fornells i el guitarrista Pau Ballesteros, ampliats a quartet per a l’ocasió. Cada grup hi actuarà durant una hora.

La Diada de la Rumba està organitzada amb el suport de l’Ajuntament de Girona i de diversos establiments i empreses com ara Guitarres Camps, de Mata, que ha fet guitarres per a Peret i Ketama. El cartell de la diada ha estat dissenyat per Txarly Brown, que va ser president de Forcat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.