Música

Una veu amb ànima

La cantant barcelonina Miriam Luna, resident a Viena, presentarà demà el seu primer disc, ‘Piano & Soul’, en el concert de Nadal del PGA Catalunya Resort

“Volia fer un disc internacional, amb diferents llengües i estils, perquè la música és universal”

Miriam Luna , barcelonina de naixement, vienesa d’adopció, actuarà demà, dilluns, a l’hotel Camiral, en el concert de Nadal del PGA Catalunya Resort (19 h, 30 euros), en un programa doble amb les germanes Meritxell i Judit Neddermann, que hi presentaran el seu primer disc en comú, Present, en el qual adapten diversos clàssics nadalencs. Miriam Luna arriba al Camiral de Caldes de Malavella amb el seu primer disc, Piano & Soul, estrenat en directe recentment a Barcelona amb un ple absolut.

Piano & Soul és un disc intimista, “un homenatge als artistes que més m’han inspirat”, gravat només amb piano i veu, llevat del darrer tema, l’adaptació de l’immortal bolero Dos gardenias, en la qual l’acompanyen “un guitarrista flamenc, un percussionista cubà i un teclista i baixista brasiler”. Aquesta pianista de formació clàssica, que en l’apartat esportiu del seu currículum té també algun campionat estatal de mountain bike, ha debutat amb un àlbum que inclou relectures molt personals de cançons de Norah Jones, Elton John, Nina Simone, Michael Jackson, Pink Martini, Alicia Keys, Tom Jobim o Stevie Wonder, del qual va triar Isn’t she lovely com a primer single i videoclip. “Volia fer un disc internacional, amb diferents llengües i estils, perquè agradés al màxim de gent i perquè estic convençuda que la música és universal”, explica la cantant. En el videoclip, hi són presents les seves grans passions: el piano, òbviament, però també la bicicleta i la natura. Aquesta “activista per la sostenibilitat”, va anar en bicicleta de Barcelona fins a Copenhaguen per donar suport a la cimera sobre el canvi climàtic que hi va tenir lloc el 2009.

En canvi va ser la música la que la va portar a Viena, on va debutar a l’emblemàtic Palau de Schönbrunn i on actua sovint amb la seva banda, amb una sonoritat més funky-soul, com ho farà també la nit de Cap d’Any, l’endemà mateix del seu concert al Camiral, on combinarà les cançons de Piano & Soul amb alguna nadala. Hi mostrarà “la cara més pura” de la seva música, sempre connectada amb la natura i “l’essència de la bellesa”. I el disc vinent? “És un misteri. És possible que hi inclogui temes propis –com ara el single digital Simply beautiful (2017)– o faré algun altre homenatge, potser centrat en un sol estil.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona