Cinema

Un premi a la paròdia

‘Lo que Metflix se llevó’, del grup H6 Produccions, guanya el setzè concurs de curtmetratges ràpids Correcurts, celebrat a la Macca 2020 de Cassà de la Selva

‘Limbo’, de Dirty Forty’s, i ‘Una cita de pel·lícula’, de Factoria Corman, van ser segon i tercer premi

El concurs de curtmetratges ràpids Correcurts, que es va celebrar el cap de setmana en el marc de la Mostra d’Animació i Curtmetratges de Cassà de la Selva (Macca 2020), va arribar a la setzena edició amb 26 equips inscrits i 22 Correcurts finalitzats, als quals cal afegir els 4 participants en la segona edició del Correcurts Júnior. En aquesta ocasió, l’objecte a partir del qual havien de construir els Correcurts era un fragment de pel·lícula en 35 mil·límetres. Els participants podien escollir entre una pel·lícula d’animació i una d’imatge real, de les quals en ocasions també van aprofitar el contingut dels fotogrames.

I amb aquests paràmetres va resultar guanyador del Correcurts 2020 el curtmetratge titulat Lo que Metflix se llevó , realitzat pel grup H6 Produccions. El premi està dotat amb 500 euros. Es tracta d’un homenatge al cinema, i més concretament a les sales de projecció, i alhora una paròdia de la crisi que viuen a causa de la competència de les plataformes de streaming.

El segon premi, dotat amb 200 euros, va recaure en Limbo , de Dirty Forty’s, una comèdia que el jurat va valorar per la seva originalitat, realització i interpretació. El tercer premi, dotat amb 100 euros, va ser per a Una cita de pel·lícula , per obra i gràcia de la figuerenca Factoria Corman.

Pel que fa al premi Miquel Porter i Moix, que atorga el Cineclub Vuitimig –organitzador de la mostra– conjuntament amb la Federació Catalana de Cineclubs, i que està dotat amb 200 euros, va ser per a No obrir , de Paul Jones, un curtmetratge de terror que el jurat va premiar “pel seu valor cinematogràfic, per la potència de la seva realització i per mantenir la tensió tot i la seva senzillesa”. En total, la 20a Macca va concedir 1.000 euros en premis.

Quant als guardons sense dotació econòmica, un va anar a parar al protagonista del curt Tannhauser , de David Sánchez: Guillem Gispert, guanyador del premi a la millor interpretació. L’altre, premi a millor guió, per a Els cassàdors de bolets .

Aquest cap de setmana també es va fer entrega dels Correcurts Júnior que els equips participants van realitzar la setmana passada. En aquesta segona edició es van presentar quatre equips formats per joves menors de 16 anys. El guanyador va ser Aifon, de l’equip Petits Correcurtaires, que van presentar una sàtira sobre l’obsessió i el consumisme al voltant de les noves tecnologies. Com a guanyador d’aquest concurs, el treball va competir també en la categoria general.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Una sola música que tothom balla com vol

SANT JORDI A GIRONA

Tornar al centre perquè no canviï res

Girona

La festa amb tendència a l’alça

Barcelona
publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
crítica

Tensar els fils d’estendre

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES