Un alcalde del PP, nou director del museu valencià que va censurar una exposició de fotos

El seu currículum no presenta cap experiència en la gestió de museus, però Javier Valera Tortajada, alcalde del PP a Torrebaja (Racó d'Ademús) i professor d'història del pensament polític a la UNED, és des d'ahir el nou director del Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (Muvim), en substitució de Romà de la Calle, que va dimitir el passat mes de març en oposar-se a la censura d'una exposició de fotògrafs valencians en què s'exhibien imatges del cas Gürtel.

Varela tampoc ha participat en cap concurs per aconseguir el seu nou càrrec. El nomenament s'ha fet per decisió d'Alfonso Rus, president de la Diputació de València –titular del museu–, a qui s'atribueix l'entrada en la política de Varela. Aquest, però, va assegurar ahir, en la seua presentació com a nou director del Muvim, que deixarà «la militància a la porta» per dirigir el museu. Prèviament, preguntat sobre la polèmica censura que va forçar la marxa del seu predecessor, Valera va manifestar, en defensa del govern de la Diputació, que «la llibertat d'expressió no pot ser una coartada per a tot» i que «el límit el marca la prudència».

Respecte al seu antecessor, Valera va alabar la seua trajectòria intel·lectual, però va deixar ben clar que imprimirà un canvi de rumb al museu, reconegut en els darrers cinc anys amb nombrosos premis per la seua aposta expositiva centrada en el lema Ni una exposició sense reflexió. Segons Varela, el Muvim presenta una «personalitat desdibuixada» i és «un de tants cadàvers exquisits que abarroten les ciutats europees i americanes». La seua proposta: «El Muvim ha de fomentar la cultura valenciana, la que aporta noves glòries a Espanya», va manifestar en al·lusió a l'himne oficial valencià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic