Llibres

La veu del drac

L’escriptor i ventríloc Xavier Margenat presenta avui a Figueres i Girona un conte diferent sobre Sant Jordi

Margenat oferirà un espectacle a les 12 del migdia a la Bookman i a les 6 de la tarda a l’Empúries

El saltenc Xavier Margenat es presenta com a escriptor infantil i ventríloc, dues activitats que lliga perfectament en projectes com ara Sant Jordi i el drac Devorallibres (Edicions del Pirata), el llibre que presenta avui per duplicat, a les 12 del migdia a la llibreria Bookman de Figueres i a les 6 de la tarda a la llibreria Empúries de Girona. No són presentacions convencionals, sinó petits espectacles inspirats directament per alguns dels personatges del llibre, als quals Margenat presta la seva veu, com és el cas del drac que comença menjant-se literalment els llibres i acaba convertint-se en un gran lector.

Aquest és el tercer llibre de Margenat, després d’El tresor del Ter (2006) i El timbaler del Bruc (2018). Sant Jordi i el drac Devorallibres, il·lustrat per Miguel Ángel Saura, és un llibre destinat als primers lectors, a partir dels 7 anys. En el llibre, Sant Jordi es converteix en un autèntic contacontes per contenir la ira del drac i salvar la vida –un petit homenatge a la princesa Xahrazad de Les mil i una nits–, i això fa que el llibre contingui també referències a contes infantils clàssics com ara en Patufet i la Caputxeta Vermella.

A més de les presentacions del llibre que Xavier Margenat té previst fer en llibreries de tot Catalunya –el 28 de març serà també a Can Gallissà de Lloret de Mar i el 4 d’abril, a la Fira del Llibre del Barri dels Escriptors de Salt–, l’escriptor i ventríloc té en cartera un espectacle més complet destinat a biblioteques i, a més, treballa com a voluntari al servei de pediatria del Trueta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
novetat editorial

Verdaguer, l’autor català més biografiat

Barcelona
Crítica

Set de... coherència

TRADICIONS

El Ple de l’Ascensió aprova la celebració de La Patum de Berga

BERGA
Llagostera

El Festival Espurnes viu la seva edició de més èxit

Llagostera
CULTURA

Mor Roger Corman, icona del terror i mestre de grans cineastes a Hollywood

Música

‘Zorra’ no convenç i situa Espanya a la cua d’Eurovisión 2024

Malmö (Suècia)
La crònica

Blanes estén una catifa vermella

La crònica

Dia de flexió i de reflexió en el festival Trapezi

música

Grabu: “Faig una música que aquí és poc habitual”

girona