Arts escèniques

La mort de Mundstock deixa orfes Les Luthiers

Ja es va anunciar que Marcos Mundstock faltaria a la gira internacional de Les Luthiers: Gran Reserva pels seus problemes de salut. L’actor còmic i músic, que era el puntal narratiu de la companyia, es va morir dimecres a 77 anys. Les Luthiers és una de les formacions més veteranes del món que s’han mantingut actives, amb més de 50 anys de trajectòria. La complicitat amb Tricicle ha estat immensa perquè han compartit escenaris de l’Amèrica Llatina. Tricicle va decidir acabar la seva etapa artística mantenint els tres actors de l’arrencada (amb breus excepcions a conseqüència d’algun accident) al Coliseum de Barcelona aquest mes de març. De fet, la van haver d’escurçar per culpa del tancament forçat dels teatres.

Les Luthiers, que va rebre el Príncep d’Astúries d’humanitats i comunicació el 2017, es caracteritzen per una creació en què el surrealisme desborda tant per les presentacions de cada tema (l’especialitat de Mundstock, amb un lèxic amplíssim) juntament la creació d’instruments estrambòtics que aconseguien afinar i amb un rictus d’una extrema seriositat que provocava la hilaritat del públic. Mundstock és la tercera baixa de la companyia original, perquè anteriorment havien mort Gerardo Masana al 1973 i Daniel Rabinovich, al 2015. Dilluns passat, també va morir, als 73 anys, Horacio Fontova, un music i actor que havia intervingut el algunes gires (Estat espanyol, 1995).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia