Música

Ofereixen als ajuntaments concerts en ‘streaming’ des de l’escenari que triïn

La discogràfica gironina U98 Music impulsa ‘Tothom a casa, i la música a la plaça!’ per tornar a acostar la música a la gent i donar feina al sector musical

La discogràfica i empresa de management gironina U98 Music , dirigida per Jordi Puig, ha posat en marxa una nova iniciativa, que va més enllà dels ja habituals lives a Instagram, que els artistes graven des de casa seva, amb els mitjans que tenen a l’abast. Amb el títol Tothom a casa, i la música a la plaça!, U98 ofereix als programadors de festivals i festes majors “un format que acostarà de nou la música a la gent: concerts en streaming, però des del teu escenari preferit”. Això vol dir que l’artista o grup es desplaça fins a la localitat on se l’ha contractat, amb un bon equip tècnic tant pel que fa al so com a les llums, si són necessàries, i també la realització de vídeo, amb dues o tres càmeres. Un cop allà, hi actua al carrer, en una plaça o en qualsevol altre escenari escollit pels programadors, i la seva actuació s’emet en directe a través de les xarxes i mitjans de comunicació municipals, ja sigui en obert o a través d’una plataforma privada, a la qual s’hauria d’accedir adquirint prèviament un codi d’un sol ús. El primer concert sorgit d’aquesta iniciativa tindrà lloc aquest divendres, 1 de maig, a Celrà, dins la programació de la festa major (confinada) : serà un concert vermut del músic bisbalenc Miquel Abras, des del terrat de La Fàbrica (12 h). El concert s’oferirà en directe a través de les xarxes socials de l’Ajuntament i Ràdio Celrà (107.7 FM i radio.celra.cat).

De moment, participen en aquesta iniciativa els artistes als quals U98 porta el management: a més d’Abras, Xarim Aresté, Guillem Roma, Gemma Humet, La Marta Rius, el trio Marala i Gerard Aledo, que es va donar a conèixer al capdavant del grup Animal.

Puig considera que així “es trenca el mínim possible la cadena del directe”. D’una banda, els músics recuperen en part el seu caixet i els seus drets laborals, perquè se’ls dona d’alta a la Seguretat Social. Al mateix temps, els programadors municipals “recuperen el seu rol de dinamitzadors culturals al municipi”, i també els tècnics i tots els implicats en la producció tornen al seu lloc de treball. I el públic s’apropa tant com és possible ara mateix a l’experiència d’un concert en directe.

LA DATA

01.05.20
Divendres tindrà lloc un concert vermut de Miquel Abras des del terrat de La Fàbrica (12 h).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Música

In-Somni obre demà a Besalú, amb Bigott, una nova edició itinerant

besalú
música

El vidrerenc Àlex Pérez presentarà ‘Tot el que som’ al Festival Espurnes de Llagostera

vidreres
música

Sven Väth encapçalarà el cartell del festival electrònic Delirium

cassà de la selva
Cultura

Mor Ivan Ivanji, escriptor serbi i supervivent d’Auschwitz

ART

El paper pioner d’Espais, en una exposició a Girona

Girona
Cultura

Personatges de tres obres de Guimerà a la façana de la Casa Mural del Vendrell

El Vendrell
figueres

Dibuixos del Dalí adolescent per commemorar els 120 anys del seu naixement

FIGUERES
lletres

Núria Cadenes, Jordi Masó i Maria Mercè Roca, finalistes del Llibreter

barcelona
ART

Les Bernardes ofereix una mirada a la cultura africana

Salt