Música

El Cruïlla proposa 200 espectacles per al juliol

El festival suspèn l’edició del 2020 però crea un nou cicle a l’aire lliure: Cruïlla XXS

Un any, de moment, sense Primavera Sound, sense Sónar, sense Peralada, sense Pedralbes i, des d’ahir, sense Cruïlla. El festival barceloní, que havia de celebrar-se a començaments de juliol al parc del Fòrum, va confirmar el seu ajornament fins al 2021 després d’haver pogut obtenir, per part de la Generalitat, la consideració de “força major” com a motiu de la cancel·lació. El Cruïlla, tanmateix, feia setmanes que explorava alternatives per poder-se celebrar enguany. “Primer vam començar posant damunt de la taula diferents mesures quant a control d’accés per adaptar-nos a mesures sanitàries noves”, va explicar ahir, en declaracions a aquest diari, Jordi Herreruela, director del festival. “Durant diverses setmanes hem estat parlant de si l’accés podria ser possible amb tests ràpids i controls de temperatura, però se’ns va acabar transmetent que els tests tenien un marge d’error que no suporta la massificació, i que, tot i que el marge d’error fos només d’un 7%, si l’aplicaven a 20.000 persones tancades en un mateix recinte, aquest marge, per molt petit que fos, era inassumible.”

El Cruïlla, finalment, va rendir-se ahir a la Covid-19 (noves dates: 8, 9 i 10 de juliol del 2021, amb opció de mantenir l’entrada o reclamar-ne l’import), no sense anunciar abans, però, la celebració, durant el pròxim mes de juliol, de Cruïlla XXS, un cicle d’espectacles a l’aire lliure en espais oberts de Barcelona com ara el Poble Espanyol, el recinte modernista de Sant Pau i els jardins del Teatre Nacional de Catalunya. Amb entrades de 15 a 40 euros i la pràctica totalitat d’artistes catalans, Cruïlla XXS es nodrirà de 200 espectacles, entre els quals s’inclouran concerts, arts de carrer, monòlegs, circ i conferències. “Cal que el sector cultural, tant artistes com tota la gent que hi ha darrere dels artistes, es posi a treballar”, va manifestar Herreruela. “No volem resignar-nos a acceptar que hi hagi una nova normalitat sense música. Hi ha una nova realitat i tocarà adaptar-nos, però no aturar-nos.”

Tot i que confia que una vacuna permetrà tornar a fer en un futur festivals com ara el Cruïlla, Herreruela té coll avall que hi haurà protocols sanitaris que quedaran “per sempre”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA