Música

L’Escola de Música Moderna de Girona creix i s’adapta als nous temps

El nou local, situat a la plaça Sant Pere, acollirà les classes col·lectives i, des d’allà, es faran les telemàtiques

L’escola es renova i es fa dir La Moderna

On estudies? A la Moderna! I on toques? A la Moderna! Atesa aquesta popularització del nom i en el context del procés de renovació per encarar uns temps convulsos, l’Escola de Música Moderna de Girona (EMMG), amb més de trenta anys exercint de centre d’ensenyament musical a la ciutat, ha decidit adaptar-se tot aprofitant l’avinentesa per redissenyar la seva imatge i el seu nom i créixer exponencialment.

Així, La Moderna, que és com a partir d’ara es fa dir, ha aprofitat el procés de matriculació per anunciar l’obertura d’un nou local, a la plaça Sant Pere de Girona, que disposa d’oficines i un espai diàfan de 54 metres quadrats pensat per oferir les classes col·lectives: música per a nadons i per a famílies, tallers per als petits artistes, formació bàsica de 6 a 11 anys i llenguatge musical de cicle mitjà, bàsicament. Amb aquesta ampliació s’esponjarà l’oferta de classes, que fins ara es concentrava al local original (plaça dels Jurats) i el de la Coma Cros des de fa un parell d’anys.

També, com destaca la directora del centre, Montserrat Cristau, atesa la situació d’urgència arran del confinament, aprofitaran els recursos i, a partir del curs vinent, l’escola es convertirà en híbrida; és a dir, a més de les classes presencials, aquells alumnes que ho desitgin podran fer-ne de semipresencials o d’exclusivament telemàtiques. “Molts ens ho demanen i pensem que serà una manera de reduir desplaçaments amunt i avall i esdevenir una escola més verda”, explica Cristau.

Per fer-ho, s’està adequant una sala multimèdia amb tot aquell suport digital que es requereix per fer els tutorials i muntar els vídeos que es fan per a les xarxes.

Premi als Baldiri Reixach

Recentment, La Moderna ha estat premiada en la primera convocatòria de la modalitat connexions dels premis Baldiri Reixac de la Fundació Carulla, que reconeixen i impulsen els projectes que, mitjançant la cultura i els llenguatges artístics, transformen l’educació. Ha rebut el reconeixement per una iniciativa social que permet oferir formació musical a nens de l’escola El Veïnat de Salt amb dificultats per accedir a aquests estudis per circumstàncies socials, culturals o econòmiques.

Més concerts i formació amb l’Estiu & Jazz

A partir del 25 de juny, tornen les jornades de formació i els concerts del cicle de joves intèrprets de l’Estiu & Jazz, el festival pedagògic que ofereix un aparador del talent que està sorgint en l’àmbit musical. Destaquen una classe magistral de Joan Chamorro i l’actuació que es farà a l’Auditori de Girona, en què actuaran la Sant Andreu Jazz Band i La Moderna Big Band (26 de juny). També es faran concerts a l’Espai Valvi i a la Casa de Cultura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic