Música

Mor als 103 anys la cantant britànica Vera Lynn

Es va fer molt popular durant la Segona Guerra Mundial, durant la qual va actuar per a les tropes britàniques als fronts de batalla

Serà recordada per cançons com ‘We Will Meet Again’ i ‘The White Cliffs of Dover’

La cantant anglesa Vera Lynn ha mort als 103 anys d’edat, segons ha informat aquest dijous la seva família en un comunicat. Entre els seus temes més coneguts hi ha The White Cliffs of Dover  o We Will Meet Again.

Lynn, que vivia a la localitat de Ditchling, a l’est de comptat anglès de Sussex, ha traspassat “acompanyada pels seus familiars més propers”.

L’artista nascuda a Londres es va fer molt popular al Regne Unit amb les seves actuacions per a les tropes britàniques durant la Segona Guerra Mundial als fronts de batalla d’Europa, Índia, Egipte o Birmània. De fet, va rebre el sobrenom de “la xicota de les Forces Armades”.

Una de les seves últimes aparicions públiques va ser el passat 8 de maig amb motiu precisament del 75è aniversari del final del conflicte bèl·lic, on va voler recordar els “valents nois que es van sacrificar per nosaltres”.

Abans de fer els 103 anys el passat 20 de març, va instar el poble britànic a “redescobrir el mateix esperit” que “ens va ajudar” a sobreviure durant la guerra per aplicar-lo ara a la crisi provocada per la pandèmia de coronavirus.

La reina Elisabet II va prendre nota d’aquest missatge i, en un discurs a la nació a principis del confinament, va citar la cançó We Will Meet Again per animar la ciutadania a suportar la separació de famílies i amics.

La mateixa monarca va reconèixer la trajectòria artística i humanitària de Lynn el 1969 amb l’Orde de l’Imperi Britànic i el 1975 li va concedir el títol de Dama Comandant, que comporta el tractament de dame, l’equivalent femení de sir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia