Arts escèniques

Sense ‘bolos’ per ser de Lleida

Grups del Segrià denuncien l’anul·lació d’actuacions pel nou confinament

L’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics (TTP) ha denunciat que, arran del nou confinament a la comarca del Segrià, hi ha programadors d’arreu del país que estan anul·lant bolos a companyies que tenen seu a Lleida. Titllen la decisió de “discriminació”.

El manifest sentencia que “les companyies i artistes d’arts escèniques tenen el mateix dret a treballar que qualsevol altre professional i empresa si ho fa amb seguretat”. Es pregunta per què, sense cap símptoma o diagnòstic de cap dels membres d’una companyia, si no és només pel fet de residir en una comarca confinada del territori. Per aquest motiu demana que les administracions apostin per la cultura.

Per assistir a les funcions, tant al carrer com en una sala, ja hi ha un protocol que fixa les condicions per acollir el públic de manera segura: es defineix el flux d’entrada i sortida als espais d’actuació; es preparen les cadires guardant les distàncies de seguretat; el públic ha de fer ús obligatori de la mascareta, en condicions específiques... “Les mesures són molt més estrictes que les que s’apliquen als bars, supermercats o molts altres llocs que hem tornat a normalitzar”, lamenta el manifest sobre l’estigmatització de la cultura.

Ahir els membres de Fira de Titelles de Lleida, que ja havien reconvertit el festival del primer cap de setmana de maig en una sola jornada, no van poder dur-la a terme. El festival Esbaiola’t, a Esterri d’Àneu, que organitza la companyia La Baldufa, manté les dates del 16 al 19 de juliol i avisa que cal comprar entrades pel web (no hi haurà taquilla).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA