Música

Dubtes i neguit en la cultura

Nits del Fòrum s’atura fins a l’agost i Grec, Cruïlla, Sala BCN i Pedralbes continuen

El sector cultural, especialment el de les arts escèniques, va respondre ahir amb un clam a les xarxes –#culturasegura– arran de les noves mesures sanitàries decretades divendres pel govern català, que preveuen el tancament de teatres, cinemes i sales de concerts a Barcelona, la seva àrea metropolitana i dotze municipis de la Noguera i el Segrià. Un comunicat en què s’advertia que no s’havien registrat rebrots en espectacles culturals i que, en cas de tancament, passaria “molt de temps” fins a poder tornar a gaudir de cultura en directe, va ser defensat pel Gremi de Llibreters –que divendres va dir definitivament adeu a un Sant Jordi d’estiu al passeig de Gràcia–, l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, l’Associació de Sales de Concerts, Catalunya Film Festivals, el Gran Teatre del Liceu, el col·lectiu Actua 2% i un munt de festivals, equipaments i professionals de la cultura d’arreu de Catalunya, entre els quals hi ha la mateixa consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga.

Més enllà de la indignació per haver estat assenyalat divendres com a factor de risc de nous rebrots, el sector dels espectacles va mostrar ahir molts dubtes davant els passos que cal seguir. Els tretze ajuntaments que a la tarda havien participat en la reunió del Procicat van arrencar el compromís de tenir avui de la Generalitat una “major clarificació” sobre com actuar en àmbits com el cultural.

Tanmateix, feia unes hores que els organitzadors d’esdeveniments havien mogut fitxa: Nits del Fòrum, el cicle organitzat pel Primavera Sound que inclou concerts per a 800 espectadors en aquest espai de Barcelona, va anunciar l’aturada de la seva activitat durant quinze dies “davant la incertesa de l’actual context sanitari” i en espera “d’un marc de limitacions i recomanacions més ferm i definit per a tothom”. La Fira Internacional del Llibre i Edició Contemporània de Barcelona ArtsLibris, d’altra banda, va anunciar també la suspensió de la seva 11a edició, prevista a finals de la setmana vinent al Born CC. I, a Cabrils, el Festival Musicab va confirmar la cancel·lació d’una part dels concerts i l’emissió en streaming dels que no havien quedat suspesos.

Malgrat la incertesa que va imperar ahir durant tot el dia, els altres festivals a l’aire lliure que se celebren aquests dies a Barcelona –el Grec, Cruïlla XXS, Sala Barcelona i Fes Pedralbes– van continuar amb la programació que tenien prevista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona