Cultura

Un artista al túnel de la por

Sergi Botella (Terrassa, 1976) és un jove creador que utilitza la seva pròpia vida com a matèria artística. Els últims dos anys, ha patit tot d'infortunis personals (la mort del pare, el suïcidi d'una amiga) que ara ha transformat en una exposició catàrtica a l'Espai Cultural Caja Madrid.

Botella és el primer artista convidat del nou cicle d'art emergent Composició de lloc, una picada d'ullet a la tècnica de reflexió introspectiva ideada per sant Ignasi de Loiola que fins a finals d'any emularan tres artistes més: Mariona Moncunill, Alex Reynolds i Gabriel Pericàs.

El comissari del cicle, Manuel Segade, els posa una condició: han de triar un espai no expositiu de l'edifici de la plaça de Catalunya. Botella va escollir el passadís que porta a la sortida d'emergència, un cau pertorbador que recorda la visió del túnel amb una llum al fons que tenen les persones al límit entre la vida i la mort.

L'artista va demanar al fotògraf Goran Bertok que tafanegés a casa seva, al seu estudi, en l'entorn familiar i dels seus amics, i traduís en retrats els set moments més dramàtics de la seva existència. Com quan de petit la germana va estar a punt d'ofegar-lo mentre li feia menjar un plàtan, o quan escoltava meravellat el món tan particular de l'àvia esquizofrènica.

L'exposició s'llargarà el dia 30 amb una taula rodona / performance / reality show sobre la vida de Botella, en què participaran la seva mare, dos amics, la seva exparella i el seu psicoanalista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MIRADOR

De quan la línia de la vida es ressegueix des de l’art

la ciutat d’ideals

A propòsit d’exilis i llengua

equipaments

Comencen les obres d’ampliació de l’Arxiu Nacional de Catalunya

barcelona
Crítica

El gest alliberador d’una dona italiana

música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona