Cinema

Fusta de superheroi

Mor als 43 anys Chadwick Boseman, intèrpret de Black Panther als films de Marvel, després d’una llarga batalla contra el càncer

Commoció, cop dur i tragèdia són algunes de les paraules utilitzades per definir l’estat d’ànim de la comunitat de Hollywood i dels nombrosíssims fans que tenia arreu del món Chadwick Boseman, sobretot des que va protagonitzar Black Panther (2018) encarnant aquest superheroi negre de Marvel que apareixia també a Los Vengadores: Endgame (2019), la pel·lícula més taquillera de la història. Ahir es va fer públic que l’actor nascut a Anderson (Carolina del Sud, EUA) ha mort, als 43 anys, després d’una llarga batalla contra un càncer de còlon.

“A Chadwick li van diagnosticar càncer de còlon el 2016”, van explicar ahir els seus representants en un comunicat sobre una malaltia que mai va fer pública i que ha commogut el món de l’entreteniment dels Estats Units.

Malalt mentre rodava

Boseman (Carolina de Sud, EUA, 1976) va morir a la seva residència de Los Angeles amb la seva dona i la família, segons s’explica en una nota publicada a les seves xarxes socials, que també detalla la lluita que va mantenir contra la malaltia mentre treballava davant les càmeres. Això inclou les seves set o vuit pel·lícules, algunes encara per estrenar. “Totes van ser filmades entre innombrables cirurgies i quimioteràpia”, hi afegeix l’escrit, que descriu la interpretació del paper del rei T’Challa a Black Panther com “l’honor de la seva carrera”. Boseman va encarnar aquest superheroi en diversos films del popular univers cinematogràfic de Marvel: Capitán América: Civil War (2016), Black Panther (2018), Vengadores: Infinity War (2018) i Vengadores: Endgame ( 2019).

Van ser aquests films els que el van convertir en una estrella popular arreu del món i en un símbol dels nous temps de reivindicació de la diversitat i les minories, en què es comença a veure amb una certa normalitat que els actors afroamericans guanyin premis Oscar en totes les categories i que una superproducció escrita, dirigida i protagonitzada per negres sigui un fenomen de taquilla. És el cas del Black Panther, que va recaptar 1.347 milions de dòlars i ocupa el 13è lloc a la llista de films més taquillers de la història. Per fer-se una idea de la dimensió universal del personatge, Vengadores: Endgame ocupa el primer lloc de la llista i Vengadores: Infinity War, el cinquè. Disney i Marvel havien confirmat que la pel·lícula centrada en el seu personatge, Black Panther, tindria una seqüela, que s’havia de rodar l’any que ve.

Personatges simbòlics

A més de la seva participació clau a Marvel, Chadwick Boseman va encarnar figures emblemàtiques de la història afroamericana com per exemple el jugador de beisbol Jackie Robinson a 42 (2013) i el cantant James Brown a Get on up (2014). També va protagonitzar Da 5 Bloods: Hermanos de armas, de Spike Lee, estrenada el juny passat a Netflix.

Hollywood va reaccionar amb estupor a la mort de Boseman. “Els nostres cors estan destrossats i els nostres pensaments estan amb la família de Chadwick Boseman”, va publicar Marvel als seus perfils oficials. L’Acadèmia de Hollywood va qualificar la mort de “pèrdua incommensurable”. Cineastes i actors afroamericans, com Jordan Peele, Viola Davis, Issa Rae, Octavia Spencer, Sterling K. Brown i Halle Berry, van fer públic el seu dolor i van donar el condol a la família. S’hi van afegir companys seus com Chris Pratt, Mark Ruffalo i Sharon Stone.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Black Panther

«Black Panther»

Gènere: Acció
Direcció: Ryan Coogler.
Intèrprets: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong''o, Danai Gurira, Martin Freeman.
Valoració crítica: [ep] [eb] [eb] [eb]

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA