Cinema

Pla per fer un gran centre audiovisual

El govern, Terrassa i l’Hospitalet s’alien per crear prop de 5.000 llocs de treball

La iniciativa vol augmentar un 50% la facturació del sector i doblar la del videojoc

Els departaments de Cultura i d’Empresa i Coneixement, amb el suport dels ajuntaments de Terrassa i de l’Hospitalet, promouran el projecte Catalunya, motor de la innovació audiovisual i del videojoc del sud d’Europa, que preveu l’ampliació del Parc Audiovisual de Catalunya (Terrassa). L’objectiu és que esdevingui un centre de referència de recerca i producció per als sectors audiovisual i de continguts digitals. Tant la ciutat del Vallès com l’Hospitalet de Llobregat tindran una presència activa en el projecte.

Quan es faci realitat, el nou centre podria arribar a comportar la creació de prop de 440 empreses i 5.000 llocs de treball, un augment d’un 50% de la facturació del sector audiovisual i que es dobli la del videojoc. La iniciativa vol posicionar el país en l’àmbit internacional mitjançant la col·laboració pública i privada, a més de promoure la producció audiovisual i de continguts digitals en català.

El projecte és estratègic per al país i aspira als fons europeus Next Generation EU, destinats a projectes empresarials amb potencial transformador, que suposin un canvi estructural i tinguin un impacte sobre la resiliència econòmica i social, la sostenibilitat, la competitivitat i l’ocupació.

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, valorava ahir la iniciativa: “Amb molta il·lusió, emprenem el camí d’aquest projecte de país que té el binomi cultura-innovació com a motor de futur.” El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, va destacar que “aquest projecte esdevindrà beneficiós per a empreses del sector audiovisual, del videojoc, plataformes digitals, empreses auxiliars i tecnològiques, professionals de la creació i sectors culturals vinculats al món digital i la innovació, ja que contribuirà a desenvolupar nous models de negoci”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia