Altres

Concedeixen el primer premi Empresa Cultura a la banyolina AgriEnergia

La Fundació Catalunya Cultura impulsa aquesta distinció, que el jurat ha atorgat per l’“aportació decidida i innovadora al món de la cultura”

El premi Empresa Cultura el concedeix per primera vegada la Fundació Catalunya Cultura per visibilitzar una empresa que realitzi una acció de compromís i aportació a la cultura amb impacte territorial. I ha estat una empresa de Banyoles la que ha resultat mereixedora d’aquesta distinció, el Grup AgriEnergia, que opera des del 1897 i agrupa un conjunt d’empreses arreu de Catalunya amb especial èmfasi a les comarques gironines. El seu àmbit de treball abraça sectors estratègics de l’economia i de l’àmbit social, cultural i mediambiental.

El jurat –format per Gabriel Mariscal (Llet Nostra), Sofia Lluch (Lluch Essence), Patrici Tixis (Grup Planeta), Pepe Ballester (BBVA) i Sílvia Martí (Moventia)– ha valorat especialment“ el seu abast territorial, el seu gran impacte social i la seva contribució a motivar múltiples iniciatives en pro de la cultura més enllà del seu objectiu empresarial”. Ricard Planas, el director de la Fundació Lluís Coromina, una de les branques d’aquest grup empresarial, ha declarat que “la cultura és un estadi superior de l’ésser humà i és clau per a totes les pràctiques empresarials”. I hi ha afegit, agraït, que premis com aquest suposen “un incentiu” per continuar en la tasca de tenir la cultura en la seva activitat.

Per la seva banda, amb aquest reconeixement la Fundació Catalunya Cultura, en paraules de la seva directora, Maite Esteve, agraeix al món empresarial “la seva contribució a la cultura, un sector imprescindible i que pateix un moment molt complicat pel context de la pandèmia actual”.

També la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, que va assistir a la presentació del premi, emès per streaming va voler recalcar que el premi Empresa Cultura és una iniciativa estratègica i necessària, ja que obre un camí per esdevenir facilitadors de l’activitat cultural del nostre país: “No tenim llei de mecenatge, però tenim mecenes. El rol de la Fundació Catalunya Cultura és absolutament clau perquè la cultura estigui al primer pla i reconeixem la seva funció connectora imprescindible entre l’àmbit privat i el públic per fer més efectiva la seva col·laboració.”

Creen un ‘segell cultural’ pioner amb la UdG

Amb la mateixa voluntat de distingir les empreses que donen suport a la cultura i en col·laboració amb la càtedra de Responsabilitat Social Universitària de la Universitat de Girona, neix el segell d’Empresa o Entitat Compromesa amb la cultura. El distintiu, pioner en aquest àmbit, s’atorga a partir d’uns criteris de valoració i implica una comissió d’avaluació que presideix Salvador Sunyer, de Temporada Alta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

El Centre Cultural de Pineda confirma el pas al costat en l’organització del festival

PINEDA DE MAR
girona

El Festival Acoustic Vell celebra l’edició XXVI

Girona
cinema

‘Traca’ i ‘Anhel de llum’ guanyen el festival de curts en català d’Òmnium

bArcelona
Crítica

Inefabilitat i sublimitat

música

Dusminguet farà un concert de comiat el 22 de juny a les Borges Blanques

Barcelona

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA