Cinema

Movistar+

La lluita sense treva d’‘El niño de fuego’

Aleixo Paz, un nen de 8 anys nascut a Quart (Gironès), es va fer cremades al 91% del seu cos a causa d’un accident quan viatjava en el camió del seu pare. Era l’any 2009, i ara, a punt de complir 18 anys, explica la seva història a El niño de fuego , un documental emotiu i colpidor, dirigit per Ignacio Acconcia, que es podrà veure a partir d’aquest diumenge a Movistar+.

El niño de fuego comença amb tota una declaració d’intencions, quan la mare d’Aleixo Paz llegeix una carta que el jove va escriure poc després de l’accident que va tenir. Aquell dia s’havia amagat dins el camió que conduïa el seu pare, que transportava una cisterna amb combustible i es va incendiar després de xocar amb una furgoneta avariada a l’autopista.

El seu director, Ignacio Acconcia, avisa els espectadors en una entrevista a ACN que “la primera impressió” en veure el protagonista d’El niño de fuego pot ser impactant. Aleixo fins i tot renega del nen que era abans de l’accident. “Aquest nen ha mort”, sentencia el protagonista en un moment del documental, després de veure un vídeo de quan ell era petit. Però a poc a poc es descobreix com aquest jove de 18 anys, que en algun moment “fantasieja amb el suïcidi”, troba la “sortida del pou”. I ho fa gràcies a la música. A través del documental, Aleixo Paz coneix el Chaca, un cantant de hip-hop de l’Hospitalet de Llobregat que l’ajuda a introduir-se en el món artístic. “Nosaltres vam intentar ajuntar l’Aleixo i el Chaca”, ha explicat Acconcia. Aviat van veure com “sorgien projectes entre ells”, i el Chaca convidava Aleixo Paz als seus concerts i, finalment, a pujar dalt de l’escenari per cantar algun dels seus temes.El niño de fuego és un viatge de superació, de creixement i de maduració d’un jove que no té el vent a favor, però que no es cansa de remar fins arribar a bon port.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA