Cultura

El nou Modern completa la primera fase de reformes i ja albira ser un pol artístic

Les obres, amb un cost d’1,8 milions d’euros, s’acabaran al març i han permès el condicionament d’una segona sala de projecció del cinema Truffaut

El 17 de novembre de l’any 2000 es va inaugurar el cinema Truffaut a l’aleshores renovat antic Modern. Antic perquè, tot i ser nou, l’aleshores flamant equipament municipal estava situat al restaurat cos superior de l’edifici, mentre que la resta continuava abandonat i en un estat semiruïnós. Quasi 21 anys després, amb un nou rentat de cara i ja amb un projecte molt més ambiciós, es pot dir que el nou Modern veu el futur més a prop per poder convertir-se en un dels principals pols de creació artística de la ciutat.

La primera fase de reforma de l’antic cinema Modern de Girona està pràcticament acabada i ara l’objectiu de l’Ajuntament de Girona és treballar per posar-lo en funcionament. La rehabilitació, que es preveu que acabi a finals de mes, ha permès la creació de diverses sales d’exposició, el condicionament del vestíbul i dels accessos i la creació d’una segona sala de projecció per al cinema Truffaut, que, des de l’inici de les obres, es va haver de traslladar temporalment als Albèniz Plaça. També està previst remodelar la sala principal del Truffaut i fer una redistribució de tots els accessos. A més, a la quarta planta hi ha una sala destinada a la creació artística audiovisual on els usuaris podran utilitzar un gran plató per a les seves creacions. Ara, faltarà posar a licitació la “fase zero”, ha recordat Martí. Es tracta d’una inversió de 250.000 euros que inclou l’electrificació de l’edifici, que és un dels projectes que hi havia dins del pla d’inversions previstes per aquest any. En el ple del gener, però, l’oposició en bloc va tombar aquest projecte i ara el regidor d’Urbanisme de Girona, Lluís Martí, ha assegurat que estan treballant per desencallar el projecte. “Preveiem que en breu els grups hi estiguin d’acord i s’aprovi”, ha dit en declaracions a l’ACN. El regidor d’Urbanisme es mostra satisfet per acabar les obres ara, que s’hauran enllestit “en menys de dos anys” i abans del calendari previst.

Un pol artístic

Una vegada acabin els treballs, es preveu que l’antic Modern es torni a omplir d’activitat i que es converteixi, en paraules del regidor de Cultura, Quim Ayats, en un “pol d’atracció de creativitat artística” i que serveixi de “connexió” entre equipaments culturals. A l’edifici també se situaran les oficines del Centre d’Arts Escèniques de Girona i es “convidarà alguns artistes” a les noves instal·lacions per donar-los un espai per a la seva creació.

La reforma de l’antic Modern no acabarà aquest 2021, ja que encara quedarà pendent una segona fase del projecte. Es tracta de la sala principal de projecció de l’antic cinema, que de moment quedarà al descobert i sense rehabilitar. Es preveu que la reforma d’aquesta fase costi uns 1,7 milions d’euros.

LA XIFRA

1,8
milions d’euros d’inversió han calgut fins ara i es preveu que per a la segona fase en calguin entre 1,6 i 1,7 milions més.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.