Cultura popular

La capitalitat de la sardana ganxona arrenca l’1 de maig

La proclamació de Sant Feliu de Guíxols com a Capital de la Sardana 2021, després que el calendari previst per al 2020 s’ajornés per la pandèmia, s’ha programat finalment per al dissabte 1 de maig (17 h), amb un acte solemne al teatre municipal, amb La Principal de la Bisbal i el grup Port Bo. A partir de demà s’obrirà la possibilitat de reservar entrades gratuïtes –només unes quantes desenes– en un recinte amb la capacitat reduïda per les distàncies i les autoritats que hi participaran. Però la regidora de Cultura, Núria Cucharero, explica que retransmetran l’acte en directe per xarxes socials i TV Costa Brava. La celebració, que haurien volgut fer al març, s’ha endarrerit per les restriccions i la tercera onada. I bona part de la programació està encara oberta, en espera d’anar decidint “pas a pas” en funció de la situació. Però, a banda de recitals i la voluntat de fer aplecs i ballades, sí que semblen segures exposicions i la valoració de la figura central del guixolenc Juli Garreta, a l’estiu.

ExpoJove estén l’oferta presencial a l’àmbit virtual

J.T

El saló de formació, orientació i emprenedoria de les comarques gironines, ExpoJove, s’ha obert adaptat al context de pandèmia i s’ofereix en format virtual, en un espai en què durant deu dies els nois i noies de secundària tindran l’ocasió d’informar-se de l’oferta acadèmica per orientar el seu futur. A les famílies i professionals de l’educació se’ls ofereix la possibilitat d’actualitzar coneixements relacionats amb l’àmbit de l’ensenyament i les sortides professionals. L’horari serà de matí i tarda, entre setmana, i els matins els caps de setmana. El saló l’organitzen la Generalitat i el Consell Comarcal del Gironès.

Mòdul per a activitat Covid, a l’Escala

J.P

Aquesta setmana ha entrat en funcionament el mòdul prefabricat que el Departament de Salut ha instal·lat al costat del CAP Moisès Broggi de l’Escala, amb l’objectiu de reforçar l’atenció primària i habilitar un espai que concentri tota l’activitat relacionada amb la Covid-19 (extracció de mostres per a PCR o atenció de pacients amb simptomatologia compatible amb la Covid). D’aquesta manera es pot garantir el doble circuit assistencial i preservar la seguretat de pacients i professionals.

L’Espai Gironès regala roses i dues nits d’hotel

I.B

L’Espai Gironès regalarà roses i la possibilitat de guanyar una estada de dues nits d’hotel demà, dia de Sant Jordi. “On et porta un llibre no et porta ningú.” Amb aquest lema es podrà triar entre diferents destinacions literàries: el centre de la Terra, Ítaca, l’Atlàntida, l’illa del Tresor, la volta al món, i fins a l’infinit i més enllà. Els participants, que hauran d’enganxar adhesius a la destinació que prefereixin, rebran una rosa i entraran en el sorteig per guanyar una estada de dues nits a l’hotel La Plaça de Madremanya per a dues persones. La iniciativa es durà a terme a la plaça del Foc i el sorteig es farà el 26 d’abril.

El mòdul

prefabricat ja està en funcionament


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA