Música

Ebri Knight, oda al carrer

El grup maresmenc renova sonoritats i formació en el seu cinquè treball

Ebri Knight va començar a escriure les cançons del seu cinquè disc coincidint amb les protestes a la sentència del procés, l’octubre del 2019. No sorprèn que, amb aquest context, el disc, publicat al març per Maldito Records i amb una primera data en directe fixada per demà a la Stroika de Manresa (el concert que hi havia previst avui a Girona ha quedat suspès), s’anomeni Carrer. “Volíem reivindicar els carrers com a espai d’aprenentatge i coneixement, com a llocs on conquerir tota mena de drets”, explica Arnau Aymerich, veu i guitarra d’una formació nascuda fa quinze anys a Argentona (Maresme) que, ara, a diferència d’un EP publicat ara fa dos anys en què rescataven melodies de milicians i brigadistes de la Guerra Civil, s’ha imposat “mirar més al present”.

Pau, la primera de les onze cançons del treball, figura entre les que van ser escrites durant la mateixa setmana de la sentència. “Hem normalitzat que en nom de l’ordre i la democràcia es pugui exercir la violència, però sempre exercida per uns mateixos agents”, lamenta Aymerick. “Quan l’ordre establert, però, permet sentències tan injustes com la del procés o Pablo Hasél, allò que realment seria violent és que ningú sortís al carrera lluitar-hi en contra.” Supervivència , d’altra banda, amb ingredients electrònics, posa de manifest l’esforç d’Ebri Knight, un grup de folk amb actitud punk, o de punk amb actitud folk, per “actualitzar sonoritats”. “Fa dos discos que hi treballem, en això”, diu Aymerich. “Amb el productor [Mark Dasousa] hem intentat no perdre la sonoritat però sense deixar de fer unes quantes passes endavant.”

Carrer, finalment, amb Laia Anglada estrenant-se com a bateria i Alba Atcher com a flautista, significa l’assoliment d’un altre vell objectiu de la banda: convertir-se en un grup mixt. “Tots érem homes”, apunta Aymerich. “No és cap anècdota en els grups de música, però sí una anomalia, pel fet que ens considerem sensibles a una sèrie de valors. Quan el 2019,van produir-se en el grup dues baixes, ja teníem claríssim que les substitutes serien dones. La Laia i l’Alba han aportat coses –contundència en les bases punk-rock, en el cas de la Laia, i reforços en el conjunt harmònic de les veus i la instrumentació melòdica, en el de l’Alba– que ens han fet avançar dues o tres pantalles.”

Ebri Knight, després del concert demà a Manresa, actuaran també el 14 de maig al Cotton Club de Lleida, el 4 de juny al C.A.T. de Barcelona i el 19 de juny a Madrid, on, com en altres ciutats de l’Estat, cada vegada tenen més tirada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA