Música

Sotrac creix amb ‘On neixen els instints’

Han passat gairebé quatre anys i moltes coses des que el grup de pop-rock Sotrac va publicar el seu primer disc, Sota el roure. Ara el trio format per Helena Tamayo (veu i flauta travessera), Artur Comas (guitarra i veu) i Gerard Cortés (guitarra i veu) tornen amb On neixen els instints , un disc que ha estat fruit d’“un procés de creixement constant” i que Sotrac presentarà aquest vespre en un concert a la sala La Mirona de Salt (20.30 h).

“El primer disc va anar molt bé, però el segon és una evolució clara i es nota en molts aspectes: en les lletres, la música, la sonoritat... Estem segurs que hem fet un bon disc”, afirmen els components d’aquest grup, que viuen a Llagostera i Sant Feliu de Guíxols i han demostrat tenir molta iniciativa, fins i tot més enllà dels límits propis del grup: ells van ser també els impulsors del festival Espurnes de Llagostera i del podcast de descobriment i divulgació musical Local d’assaig, en el qual donen veu a grups que comencen i que, com ells, no ho tenen gens fàcil per donar-se a conèixer, ni tal sols com a teloners, perquè en la majoria de concerts ja no n’hi ha. Per a Sotrac, per exemple, va ser molt important el concert que va oferir l’1 d’agost del 2018 a Sant Feliu de Guíxols com a teloner de Txarango, en el Festival de la Porta Ferrada. Va ser una enorme dosi d’energia que els va donar ànims per tirar endavant la gravació d’On neixen els instints, amb el productor Noel Campillo, que els va recomanar Marc Martín, responsable de la producció del seu debut. “La gravació d’aquest disc va ser un procés totalment diferent de la del primer. Ha estat un procés llarg però molt enriquidor, personalment i creativament parlant. Vam començar a compondre les cançons el 2018, les vam gravar el juliol del 2019 i el novembre següent vam acabar les mescles. De fet, la idea inicial era publicar el disc a principis del 2020, però la pandèmia ha retardat el llançament”, expliquen. La creació del disc es pot seguir ara en una sèrie de petits vídeos documentals a YouTube , que van estrenant cada dilluns a les 19 h. Cançons com ara La nit dels ignorants, Viure o 15 d’agost , els tres primers singles, mostren realment el pas endavant que ha fet Sotrac en aquest segon disc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA