cultura

Crítica

música

Mr. Benson i els seus grans èxits en directe

La força de Benson és en la seva guitarra, encara ben entrenada

Per als artistes de llarg recorregut, com George Benson, treure un nou disc és simplement un tràmit, una llicència autoimposada per poder tornar a sortir a la carretera. En definitiva, un mal menor. L'any passat, Benson va publicar un disc titulat Songs and stories, aparentment motiu central de la gira que divendres el va portar a Cap Roig, però durant el concert aquest últim treball només hi va estar representat per una cançó: la versió de Don't let me be lonely tonight, de James Taylor. La resta de l'actuació, durant gairebé una hora i tres quarts, va estar ocupada per un greatest hits live de Mr. Benson: totes aquelles cançons que, especialment en els anys vuitanta, van convertir el notable guitarrista de jazz en una estrella del pop. No n'hi va faltar ni una: Lady love me (one more time), les balades Nothing's gonna change my love for you i In your eyes –que van anar seguides i en les quals Benson va deixar la guitarra per aparèixer com un crooner una mica ensucrat, però sempre convincent–, Never give up on a good thing, Nature boy, Turn your love around i, evidentment, la molt esperada i ovacionada Give me the night, que va tancar el concert, abans dels obligats bisos, seguida d'un petit fragment instrumental de Billie Jean en homenatge a Michael Jackson, amb el qual Benson va compartir la saviesa del gran productor Quincy Jones a principis dels vuitanta. En els bisos va sonar una llarga recreació d'On Broadway, una de les peces en què Benson es pot permetre sonar més jazzy.

Per guanyar-se la simpatia del públic, Benson va felicitar la selecció espanyola de futbol i es va esforçar per cantar en castellà La puerta, del mexicà Luis Miguel, a qui va dedicar grans elogis. No calia: la força de Benson és en la seva guitarra, encara ben entrenada; en una veu que manté la personalitat i en una presència escènica tan professional com simpàtica i entranyable.

George Benson
Festival Jardins de Cap Roig, divendres 23 de juliol


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA