Cinema

‘Ecos’ guanya el Festival de Cinema de Girona

El saltenc Jordi Vilches també rep el premi al millor actor pel mateix film

Ecos, de Tommy Llorens, va rebre ahir al vespre el premi a la millor pel·lícula del 33è Festival de Cinema de Girona , que ha tingut lloc aquesta setmana als cinemes Albèniz Plaça i altres espais de la ciutat. L’actor saltenc Jordi Vilches també va aconseguir el premi a la millor interpretació per la mateixa pel·lícula. Ecos és una tragicomèdia amb elements de ciència-ficció rodada en pocs dies a l’illa de la Palma, on té lloc el desenllaç de sis històries d’amor, el dia 22 del 2 del 2022.

Continuant amb el palmarès del festival, el premi al millor documental ha estat ex aequo per a El Greco, produïda per l’actriu Macarena Gómez i dirigida per Kiko Prada, i Run Raven Run, un film del nord-americà Michael Rainin sobre la música gitana romanesa. El jurat també ha seleccionat com a millor curtmetratge La inmortalidad de las letras, de la productora, directora i guionista Nei Loya. En aquest apartat, el premi al millor talent s’ha concedit a la madrilenya Eva Vázquez de Reoyo, per Love Monster, i el premi a la millor interpretació s’ha repartit entre Montse Ribadellas (Aurora), Mireia Vilapuig (Ferides) i Íngrid Rubio (Llana negra). En l’apartat de videoclip el guanyador ha estat el de la cançó Supersonics , del grup francès Caravan Palace, realitzat per Béchir Jiwee Jouini.

En videocreació, el premi també ha estat ex aequo per a Inside, de Yann Chapotel (Estat francès), i Up to the sea, she weaves a dream, de Maryam Khalilzadeh (Iran). També ha rebut una menció d’honor The invisible mirror, de Luigi Rizzo (Regne Unit). El premi Km0 per al talent de proximitat s’ha lliurat a Fluvius, de Pere Puigbert, i el premi Handicapped ha estat per a Kayak no límits, d’Isaac Padrós, un jove invident gironí que va fer la circumnavegació de l’illa de Menorca.

En la categoria de websèries, la guanyadora ha estat Résistance , de Maxime Chefdeville, i el premi d’animació ha estat per a Normal, de Julie Caty (Estat francès). En la categoria de cinema LGTBIQ+, el guardó va ser per a Estimada senyora directora de Michèle Massé (Estat espanyol). Els premis decidits pels joves jurats del Festival dels Infants han estat per a dos films d’animació: Hope, d’Abdulla Al-Janahi (Qatar) i Migrants , un curt francès d’autoria col·lectiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona