Cultura

Crítica

clàssica

Un Hahn remarcable

Si bé el punt més dolç de la mezzosoprano salzburguesa Angelika Kirchschlager es va produir en la segona part del recital i, en especial, quan va interpretar sis cançons del compositor francès d'origen veneçolà Reynaldo Hahn (1874-1947), l'aparença entre dolguda i desmenjada que va donar s'adeia més als versos de Theodor Storm, musicats per Johannes Brahms, quan es preguntava “va haver-hi mai un temps feliç?” i també el seu vestit verd que concordava amb la cançó que va iniciar el recital: “El meu amor és verd com el saüc”.

Li va costar arrodonir l'expressió ja que en començar, no en va els darrers temps ha fet molta òpera, arribaven les notes que projectava amb força i en canvi quasi es menjava el fraseig complementari. Lluny de la Kirchschager que havíem conegut, va desgranar discretament vuit cançons de Brahms i sis d'Hugo Wolf. Retindríem potser una Salomé especialment incisiva del primer i Begegnung (encontre) del segon. En Hahn va equilibrar la veu, i la il·lació de les històries que explicava i amb la neoclàssica A Cloris va demostrar el seu carisma de brillant cantant d'oratori. Després va acabar amb cinc cançons del recull Des Knaben Wunderhorn, en què el piano no va saber donar el clima mahlerià que altres especialistes assoleixen però així i tot la terrible Das Irdische Leben, la Rheinlegedenchen i la divertida disputa entre la cu-cut i el rossinyol amb un bram d'ase per acomiadar el públic, van ser molt ben interpretades.

La peça preparada com a propina, la Canción de cuna…, de Xavier Montsalvatge, havia estat inclosa com un final inconnex en el programa de mà i va provocar com a afegitó un nou final. Va fer encara una cançó de bressol de Brahms tot recordant que era la cançó que la seva mare li cantava quan era petita.

Angelika Kirchschlager (‘mezzo') i Tobias Truninger (piano).
XVIII Schubertiada Vilabertran
Església de Santa Maria. 24 d'agost


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona
sant jordi

Per Sant Jordi es van vendre dos milions de llibres

Barcelona