Llibres

Robert Fàbregas escriu relats “des del refugi”

Robert Fàbregas (Salt, 1978) presenta avui a la biblioteca Iu Bohigas de Salt (19.30 h) el seu nou llibre, Hikikomori. Escrits des del refugi (El Cep i la Nansa, 2022), un compendi de quatre relats que giren al voltant de la pressió social amb quatre persones que processen el rebuig a una societat cada vegada més exigent, competitiva i insensible de manera diferent.

Els gats de la piràmide, La finestra del hikikomori, La veu de les muntanyes i Fulles de tardor són les quatre històries: “Quatre maneres diferents de pair el món des del refugi i sota l’ombra de poetes i pensadors que il·luminen la ment i l’acció, com són John Keats, Shelley o Thoreau”, detalla el seu autor. Robert Fàbregas, que torna a incidir en una temàtica reincident en les seves obres –l’aïllament, la soledat o el retorn a la natura com a acció purificadora–, diu que va escriure aquests relats abans del confinament inspirant-se en el fenomen dels Hikikomori, paraula que en japonès significa apartar-se o “estar reclús” voluntàriament, però que ara pren encara més sentit en una època de pandèmia i reclusió mundial. En realitat, el que tracten són les diferents maneres de “sortir d’aquesta maquinària ferotge que és la societat de consum i hipercapitalista actual”, hi afegeix. El desig de canvi és, en definitiva, el que deambula per tot el llibre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia