Arts escèniques

Atzucac porta ‘Entre polièster’ a La Planeta

La jove companyia, sortida de l’ERAM, actua avui i demà a la sala gironina

La jove companyia gironina Atzucac , sorgida de l’escola universitària Eram, representa avui i demà a La Planeta (20 h, 12 euros) l’obra Entre polièster, amb dramatúrgia, direcció i interpretació de Dolça Alcanyís i Clàudia Vicens, i la “mirada còmplice” de Xicu Masó. Entre polièster, inclosa en el cicle Primerencs de La Planeta, es presenta com “una escenificació de la paradoxa que ens envolta, que desprèn aquell humor intel·ligent que sap trobar sempre tresors en la subtilesa del dia a dia”. Les dues protagonistes apareixen en escena “amb la tranquil·litat de qui veu ploure, arrossegant un carret d’anar a comprar amb les seves pertinences”. “Amb un toc d’absurditat i humor eloqüent els personatges reflexionen de manera innocent, i sovint sense adonar-se’n, sobre temes com el temps, la solitud, l’avorriment, la incertesa o la curiositat”, s’afegeix en la sinopsi de l’espectacle.

Entre polièster, una obra teatral que “fa frontera amb diferents llenguatges artístics”, entre els quals, la música i la poesia visual, ja es va poder veure a Girona el juliol passat, a l’auditori de la Mercè, dins del Festival Z de teatre realitzat per joves. En aquest projecte de la Companyia Atzucac, hi han col·laborat la residència Faberllull d’Olot i El Canal-Centre d’Arts Escèniques de Salt.

‘La meva violència’

Aquest intens cap de setmana es completarà a La Planeta amb dues funcions de l’obra La meva violència, escrita i dirigida per Llàtzer Garcia, que la Companyia Produït per H.I.I.I.T presentarà dissabte a les 20 h i diumenge a les 18 h (14 euros).

Marta Ossó, Oriol Casals, Laura Daza i Roger Torns interpreten aquesta text nou de Garcia, inspirat en l’obra teatral Look back in anger, de John Osborne. La meva violència està centrada en “unes persones violentades pel seu entorn i que no saben com gestionar la ràbia i la ira que senten dins seu, i mentrestant, el temps avança i la joventut s’evapora”. Llàtzer Garcia (Girona, 1981) ha escrit i dirigit una quinzena d’obra, l’última de les quals va ser La Font de la Pólvora, estrenada l’any passat al Teatre Nacional de Catalunya. La meva violència es va estrenar fa dos anys al Tantarantana, que també la va coproduir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona