Arts escèniques

El Trapezi torna a enlairar-se

La 26a edició de la Fira Internacional de Circ de Catalunya portarà a Reus una vintena d’espectacles

De l’11 al 15 de maig, s’han programat més de seixanta representacions per tota la ciutat

De l’11 al 15 de maig, Reus tornarà a convertir-se en l’epicentre del món del circ, amb la 26a edició del Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya, que ha programat més d’una seixantena de representacions d’una vintena llarga d’espectacles nacionals i internacionals. Presentada aquest matí al Palau Marc de Barcelona pel seu director artístic, Leandro Mendoza, acompanyat per representants de la Generalitat i de l’Ajuntament i la Diputació de Tarragona, el Trapezi 2022 oferirà “una programació que vol ser un reflex del talent del circ contemporani actual”, amb companyies provinents de diferents països com el Canadà, França o el Brasil. El cartell d’aquesta 26a edició ha estat creat per la il·lustradora Alba Domingo (Riudoms, 1989).

En el programa del Trapezi , destaquen Barcode Circus Company, Les P’tits Bras o Yldor Llach. Aquesta companyia catalana estrenarà a Reus L’Y-Ànsia per volar, un espectacle per a tots els públics que ha estat coproduïda per Trapezi i que explica una història màgica, carregada de poesia visual, que ha estat inspirada en Brossa i Duchamp.

La companyia Manolo Alcántara, Premio Nacional de Circo 2021 del Ministeri de Cultura, estrenarà Maña, un espectacle-instal·lació sense text, configurat a partir de la construcció d’un arc gegant fet amb caixes molt pesants.

Des de Mont-real arribarà la Barcode Circus Company, que presentarà a Reus el seu espectacle Sweat & Ink, que porta als límits el circ contemporani i que la companyia canadenca estrena a Catalunya. És una exploració de la memòria i les relacions a través de la metàfora acrobàtica.

Un dels actes més destacats serà, com sempre, el Cabaret, que es mantindrà a la carpa de la plaça Anton Borrell. Aquest espectacle de circ contemporani de gran format i producció de Trapezi, sota la direcció de Marta Sitjà i presentat per Mama Calypso i Lolo Fernández, fusiona gran diversitat de tècniques circenses com ara trapezi, malabars, bàscula coreana, barra russa i l’acrodansa. En el Cabaret, hi participaran Cirque Barcode, Graziella Galan, Les Tripotes, INO Kollektiv, Aleksandra Savina, Pablo Molina, Duo Requiém, Col·lectiu MUR, Cironautes i Cia Vetus Venustas.

D’altra banda, la companyia INO Kollektiv portarà a Reus INO, un espectacle interpretat per set dones que a través del circ reflexionen sobre el pes de les dones en aquest món. La clausura anirà a càrrec de la companyia francesa Les P’tits Bras i el seu espectacle Bruits de coulisses a la plaça Mercadal, on els espectadors viatjaran a l’època barroca a través d’acrobàcies aèries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic