Llibres

Neus Vila crea una miscel·lània de novel·la i assaig

L’autora gironina debuta amb ‘Torna a volar, papallona’, una història d’amor per parlar de creixement personal

Torna a volar, papallona ( Editorial Amat ) és la primera novel·la de Neus Vila Figareda (Salt, 1967), col·laboradora d’aquest diari que ha treballat durant 33 anys de la seva vida en el sector turístic, en bona part des de l’àmbit formatiu, en el qual torna a estar centrada. En realitat, el seu debut literari és més aviat “una miscel·lània de novel·la i assaig”, com explica ella mateixa. És una novel·la perquè s’explica una història de ficció: una parella que es retroba després de quaranta anys de separació, tots dos ja a prop de la setantena.“Cadascú ha viscut la seva vida, dibuixant el seu propi rumb. Però ara han decidit fer aquell cafè pendent i compartir tertúlies de passat i de present, un cap de setmana de setembre, prop del mar, a la idíl·lica Costa Brava”, s’explica en la sinopsi del llibre. Però darrere d’aquesta història “d’amor, d’amistat i de gratitud a la vida”, hi ha també un rerefons que parla de “creixement personal”, segons l’autora. Més que això: hi ha l’esperit del que Vila anomena el seu “mètode Cardinals”, que vol desenvolupar també com a formadora, tant en clau de persones com d’empreses turístiques.

En el llibre, hi apareix una brúixola que estava amagada al mig d’un camí de ronda i que serà l’eina que inspirarà la protagonista per parlar de la seva vida. Les inicials dels punts cardinals seran el seu punt de partida per arribar a liderar la seva pròpia vida a partir del seu nom (N), és a dir, la seva identitat; les emocions (E); les oportunitats (O), i els somriures (S), que són l’expressió de la “satisfacció” i el “sentit” que dona a la seva vida. Aquesta novel·la amb final obert –“no sé si hi haurà una segona part, però sí un altre llibre”– es presentarà el dimarts 19 d’abril a Les Bernardes de Salt; el dia 20, a l’Abacus de Girona Centre, i el 21, a la Biblioteca Comarcal de Blanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA