Arts escèniques

El llegat de Jango Edwards

El pallasso, actor i còmic nord-americà Jango Edwards va anunciar abans-d’ahir que té un càncer terminal i que deixa el Festival of Fools com a llegat artístic “i regal a Barcelona”. “Aquest és el meu últim any a la vida, m’estic morint; tinc càncer, és per això que tinc la mà i el cap així”, va dir Edwards en declaracions a TV3. “Però no m’importa perquè la mort és inevitable. I com que m’estimo aquesta ciutat li vull fer aquest regal: un mes amb 22 espectacles de pallassos d’arreu del món”, va dir el clown nord-americà, establert a la capital catalana i retirat fa dos anys.

El Festival of Fools se celebra des del 2 de setembre fins al 2 d’octubre amb una vintena d’espectacles i noms destacats com Leo Bassi, Tortell Poltrona o Pepa Plana. Quatre espectacles de sala, vuit gales d’artistes internacionals, dues classes magistrals obertes, quatre cercaviles, una actuació de carrer i un programa paral·lel de cinema configuren la programació del festival d’enguany. Cinc teatres de la ciutat de Barcelona (El Cercle de Gràcia, Lluïsos de Gràcia, Lluïsos d’Horta, Foment Hortenc i La Gleva Teatre) seran el marc de catorze espectacles a preus populars.

També hi ha activitats gratuïtes com quatre desfilades de carrer de la Fools Militia, la presentació del llibre Amsterdam’s Compleat Fools, una gran cloenda a la plaça del Nord de Gràcia i la mostra de pel·lícules Festival of Fools al Centre Cívic Drassanes. A més de Jango Edwards i Johnny Melville, entre les estrelles internacionals que participen en el Festival hi ha Nola Rae, Fools Brothers, Jeroen van der Lee, Tanja Simma, Tortell Poltrona i Pepa Plana. El certamen ha estat organitzat pel Nouveau Clown Institut, una xarxa global amb més de 4.000 membres, i té la col·laboració de la Federació d’Ateneus de Catalunya i el suport de la Generalitat de Catalunya. El Festival of Fools es va celebrar per primera vegada el 1975 a Amsterdam, organitzat pels Friends Roadshow. Va ser el primer festival dedicat als pallassos i on es va mostrar per primer cop el tarannà d’un nou moviment, el Nouveau Clown, en què els pallassos mostraven la seva cara més provocadora i social. En aquell primer festival ja hi van participar molts dels que avui formen part del cartell del Festival of Fools Barcelona 2022, com Jango Edwards, Nola Rae, Johnny Melville o Tortell Poltrona..



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA
cinema - drama

‘Thriller’ coreà amb segell femení basat en fets reals

cinema - drama / biografia

Maria Montessori, una pedagoga revolucionària

cinema - animació / comèdia

Garfield surt de la zona de confort de gat casolà

cinema - cinema bèl·lic

Russell Crowe rescata soldats a Filipines

cinema - drama

Hamaguchi signa una faula sobre la natura i el mal