Arts escèniques

El festival TNT convoca l’art

Una tercera part de les peces d’autoria emergent són coproduccions

Un centenar de professionals assistiran a les funcions i a les jornades de demà al matí

El Terrassa Noves Tendències (TNT) d’aquesta quinzena edició se simbolitza amb el ressò greu d’una campana. Sota la direcció de Marion Betriu des del març del 2020, i en la primera edició que ha pogut completar el seu treball d’acompanyament dels artistes superant la pandèmia, presenta un cartell de 24 propostes. Fins a nou tenen caràcter de coproducció i sis d’aquestes són residents del festival. El TNT, un festival que vol obrir-se a la ciutat ampliant el radi d’actuacions i implicant entitats veïnals, ha multiplicat el nombre d’actuacions (habitualment són d’aforaments molt limitats) i n’enfila el gros des d’aquesta tarda fins diumenge al migdia. Ahir a la tarda, bona part ja tenien les entrades exhaurides.

Quinze dels 24 espectacles seleccionats són estrenes. Hi ha una presència d’artistes intergeneracionals amb artistes com Cris Celada, Alberto Cortés, Alakran, Societat Doctor Alonso, Monte Isla (Donde empieza el bosque acaba el pueblo), Serrucho, María Salgado i Fran Cabeza de Vaca, Cris Blanco (Grandísima illusione, estrenat al Grec), El Arabesco (Con versos, presentat al Katharsis del Lliure) Cuqui Jerez i Júlia Barbany. Matias Daporta imagina el càsting del que havia de ser el tancament de la trilogia de Lars von Trier (després de Dogville i Manderlay): Washington. L’obra es representa en un espai que debuta al festival: l’ Escac Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya. Es manté la línia de TNT Kids amb propostes com la d’Animal Religion (Llum, So, Cos) i el taller intergeneracional de transvestisme (Dragkids, de Sara Manubens).

El TNT vol anar-se obrint al mercat internacional. La pandèmia n’ha endarrerit els terminis. Però sí que funciona com a embrió de nous projectes.Hi ha acordat els artistes residents de Mariona Naudin, Alba Rihe, Leticia Skrycky, Ça Marche, Oscar Bueno i Janet Novas per a l’edició del 2023. Amb un pressupost de 324.000 euros (problemes burocràtics l’ha retallat 36.000 euros)acull un centenar de professionals, setanta de catalans i set d’internacionals (de festivals de França, Portugal, Suïssa i Brussel·les). A part de veure funcions, també hi ha programada una jornada, demà al matí. El repte de les creacions d’arts vives és teixir una xarxa prou densa per donar sostenibilitat a creacions d’insuficient gira, encara avui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA