Cultura

Un agent de la policia científica dels Mossos guanya el premi literari convocat per Interior

Marc Pastor, nascut a Barcelona l'any 1977 i membre de la policia científica dels Mossos d'Esquadra, ha estat el guanyador del primer premi literari Crims de Tinta de novel·la negra, d'intriga i policíaca amb la seva obra titulada La mala dona, basada en un cas real succeït a Barcelona l'any 1912.

El premi ha estat convocat pel Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació per commemorar els 25 anys dels Mossos i la finalització del desplegament, i compta amb la col·laboració de l'editorial RBA Llibres, que publicarà l'obra el pròxim mes de juny. Aquest premi està dotat amb 25.000 euros i s'entregarà el pròxim 24 d'abril en l'acte pel Dia de les Esquadres a Barcelona.

Aquesta dijous el conseller d'Interior Joan Saura, acompanyat del secretari Joan Boada, el director general de la Policia Rafael Olmos, el llibreter Paco Camarasa i el propi autor ha fet públic el nom del guanyador a més de destacar tant la qualitat de les obres com l'objectiu d'aquest premi que vol "fomentar la creativitat literària catalana així com apropar la cultura i la funció policial".

En aquest premi s'han presentat 35 originals de tot tipus, protagonitzats per detectius privats, forenses o agents dels Mossos d'Esquadra en el medi rural, i s'han rebut obres de tots els Països Catalans tot i el poc marge de temps entre la convocatòria i fer públic el guanyador.

L'obra guanyadora tracta la història d'Enriqueta Martí, coneguda com la vampiressa del carrer Ponent i acusada de segrestar i assassinar fills de prostitutes l'any 1912 a Barcelona. Utilitzava la sang, el greix, els ossos i les vísceres dels nens per fer ungüents i cataplasmes que venia a la gent rica de la ciutat com a medecines i productes de bellesa.

Aquest és el segon llibre de Marc Pastor que l'any passat ja va publicar una novel·la històrica Montecristo, ambientada en la mateixa època que La mala dona i amb personatges que coincideixen. La presentació del llibre serà el pròxim juny.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.