Altres

El Museu de la Vida Rural acull una mostra sobre la feina de cures de les dones

Estarà al centre de l’Espluga del Francolí durant un any

El Museu de la Vida Rural (MVR) de la Fundació Carulla estrena avui l’exposició ’Tros de dona’ que es fixa en el treball de les cures protagonitzat per les dones. A través de peces inèdites del mateix museu, fotografies, instal·lacions artístiques o obres d’art contemporani, el centre cultural de l’Espluga del Francolí ensenya el paper de les dones en les tasques domèstiques, educatives o sanitàries.

L’embrió de la mostra és una investigació duta a terme pel mateix museu l’any passat on es va radiografiar l’exposició permanent de l’MVR en clau de gènere, informa ACN. La comissària de l’exposició, Anna Maria Andevert, destaca l’objectiu de “situar a un mateix nivell” els treballs productius, com ara els oficis, i els reproductius.

’Tros de dona’ s’inaugura avui i es podrà veure fins al 4 de febrer de 2024. Sorgeix d’una investigació duta a terme per Catalina Gayà, Judith Ruiz i Laia Seró que va evidenciar la poca presència de les dones en la col·lecció permanent del museu. “Ens hem de posar una mica les piles”, valora Andevert. El Museu de la Vida Rural ens parla dels oficis com el de metge, dels traginers o dels pagesos, obviant “l’altra meitat” de la població, comenta la comissària referint-se a les dones. Per visibilitzar tots aquests treballs, l’MVR exposa màquines de cosir, pupitres o figures de la col·lecció Traité d’escenes quotidianes lligades a les zones rurals, però també fotografies de Joana Biarnés o escultures contemporànies com ’Femme Clés’, de l’artista Beatrice Bizot. “Ens interessa veure com eren les coses abans, per entendre com són ara i com volem que siguin en un futur”, remarca la comissària.

L’exposició s’ha configurat gràcies a la participació de 40 dones de la comarca de diferents edats que han aportat la seva experiència vital pel que fa a la tasca de les cures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA