Llibres

Més, més i més: parades, espais i firmes

Que Sant Jordi caigui en diumenge fa preveure una diada participativa i ha fet incrementar el nombre de parades i d’autors que signaran els llibres

El fet que Sant Jordi s’escaigui en diumenge de ben segur que facilitarà els moviments arreu del país. Si el temps acompanya, que es preveu que sí a la majoria del territori, també tot indica que serà una diada molt participativa, i d’aquí que aquest any hi hagi més espais, més parades i més signatures d’autors. La Cambra del Llibre de Catalunya, institució que agrupa els gremis i associacions d’editors, llibreters, distribuïdors i de la comunicació gràfica de Catalunya, calcula que hi ha un increment de parades de l’11,5%: de 287 el 2022 a 320 el 2023. I és el mateix que passa amb els escriptors, de 170 parades amb autors es passarà a les 213 d’aquesta edició.

A Barcelona, per exemple, s’han incrementat els espais, i cal destacar que es recupera, des de la pandèmia, la Rambla, pel valor simbòlic que té i per ser el bressol de la diada. Se segueix el patró d’altres espais de la ciutat, amb una zona professional que anirà de Canaletes –fent de nòdul amb el passeig de Gràcia– fins a l’entrada de la plaça Reial. I això només és a Ciutat Vella, cada barri farà un desplegament per a l’ocasió. Fora de la capital catalana, trobem que a Tarragona les llibreries s’aplegaran en una zona específica a la Rambla, mentre que a Lleida es concentraran a l’avinguda Francesc Macià i a la rambla de Ferran. A Girona, s’aposta novament per ubicar-les a la Copa, a més de les parades que es posaran davant de l’establiment. A ciutats com ara Manresa, flors i llibres s’emplaçaran al passeig, davant del Casino; a Vic, a l’emblemàtica plaça Major; a Terrassa, a la plaça Vella; a Mataró, a la plaça de Santa Anna; a Amposta, a la plaça de l’Ajuntament i al carrer Major; a Banyoles, a la plaça Major i carrers adjacents, i a Cerdanyola del Vallès, a la plaça Abat Oliba. “Sense una xarxa capil·lar de llibreries com la que tenim a Catalunya, una jornada com el Dia del Llibre seria impossible d’organitzar”, ha declarat el president del Gremi de Llibreters de Catalunya, Eric del Arco.

La Sagrada Família, ‘gratuïta’

La Sagrada Família celebra la diada de Sant Jordi, patró de Catalunya, amb l’organització de diverses iniciatives per compartir aquesta festa tan significativa per a la cultura catalana. A més d’haver ofert una visita taller per al col·lectiu social Lloc de la Dona i una visita nocturna per a aquesta vigília, per a avui, Sant Jordi, ofereix l’accés gratuït per als Jordis i Jordines de tot el món. Una altra entitat que s’ha bolcat a celebrar aquesta data tan especial és el Palau de la Música Catalana, que ofereix descobrir la relació estreta del Palau amb la llegenda de Sant Jordi amb la Visita Inspira-Taller floral Sant Jordi. Amb el guiatge de l’il·lustrador Joel Miñana, es convida a observar i inspirar-se en un autèntic jardí de pedra en què la rosa és protagonista. També, coincidint amb la diada, presenta una nova publicació de la sèrie Altres Veus al Palau, el recital de poesia Llegats vivents, conduït per Anna Gual i Jaume C. Pons Alorda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic