Llibres

Borja de Riquer rep el Premi Ferran Soldevila pel llibre ‘Francesc Cambó. L’últim retrat’

El jurat ha decidit per unanimitat atorgar-li aquest guardó de biografia, memòries i estudis històrics, convocat per la Fundació Congrés de Cultura Catalana

L’historiador Borja de Riquer ha estat guardonat amb el XXXVIII Premi Ferran Soldevila de Biografia, Memòries i Estudis Històrics pel llibre Francesc Cambó. L’últim retrat, publicat per Edicions 62. El jurat ha decidit premiar per unanimitat aquesta obra que es pot considerar la culminació d’una trajectòria investigadora dedicada a la figura històrica de Francesc Cambó. Ha destacat que el premi s’ha concedit a “una obra madura, complexa, que aplega tota la trajectòria d’una personalitat igualment complexa”. La Fundació Congrés de Cultura Catalana convoca el guardó.

L’any 1977 Borja de Riquer va fer una tesi doctoral sobre la Lliga Regionalista i fins al 2016 ha publicat un total de sis obres sobre el seu fundador i líder, Francesc Cambó, que anaven aportant noves llums a la seva figura, des de la relació amb Alfons XIII fins a la seva controvertida faceta com a empresari i els seus negocis a l’Argentina.

El jurat d’aquesta edició del Premi Ferran Soldevila ha estat integrat per Teresa Abelló, Àngel Casals, Antoni Furió, Francesc Marco, Clàudia Pujol, Isabel Rodà i Ivan Serrano.

El Premi Ferran Soldevila està dedicat a premiar als autors d’una obra de biografia o estudis històrics en els seus vessants polític, social, econòmic, biogràfic, artístic, literari o cultural sobre l’àmbit dels Països Catalans. El premi consisteix en un guardó en forma d’escultura commemorativa de l’escultor Ernest Altés i una dotació econòmica de 2.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona