Cultura

Tresserras assegura que abans del 2009 retornaran a Catalunya els 'papers de Salamanca' que falten

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha assegurat avui que abans del 2009 començaran a arribar a Catalunya els 2 milions de papers de Salamanca de particulars, partits polítics i entitats que van ser confiscats per les tropes franquistes.

En declaracions a Catalunya Informació, Tresserras ha celebrat el "desbloqueig" del procés de retorn a Catalunya de la documentació catalana, que s'ha materialitzat divendres passat amb l'arribada de les set caixes pendents de la primera fase del retorn dels papers de Salamanca.

"Finalment hem trobat una actitud al ministeri (de Cultura) que coincideix amb la nostra en el sentit que cal fer-ho de la manera més ràpida i diligent possible", ha manifestat Tresserras, que ha subratllat que el retorn, divendres, de les set caixes pendents de la primera fase del retorn "és només un símptoma de que hi ha hagut el canvi d'actitud".
A partir d'ara, la prioritat de Tresserras és procedir "ràpidament" a digitalitzar la resta de documentació de particulars perquè vagi retornant "a poc a poc" a l'Arxiu Nacional de Catalunya. Es tracta de més de 2 milions de documents de particulars, partits polítics i entitats.

Després de ser preguntat sobre si la documentació retornaria a Catalunya el 2009, ha respost: "Jo crec que sí. Crec que els primers documents arribaran abans". Ha explicat que la Generalitat vol encarregar a dues empreses la digitalització de documents perquè puguin "treballar simultàniament, i això permetrà accelerar el procés".

ICV celebrarà l'arribada els 'papers' del PSUC
El vicepresident d'ICV Jaume Bosch ha anunciat avui que el seu partit organitzarà "un acte solemne" quan arribin els documents del PSUC que estan "retinguts" a Salamanca.

Jaume Bosch ha expressat la seva satisfacció per l'anunci del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, segons el que les caixes amb documents de particulars i de partits polítics que encara estan a l'Arxiu de la Guerra Civil de Salamanca començaran a arribar el 2009.

"Des d'ICV valorem positivament aquest anunci", ha afirmat Bosch qui ha recordat que el retorn hauria haver estat "fa temps".

L'actual direcció d'ICV vol organitzar un acte de benvinguda dels documents per expressar la seva satisfacció i "alegria" per la recuperació dels papers del desaparegut PSUC (Partit Socialista Unificat de Catalunya), formació de la qual és hereva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MÚSIC

L’encanteri ‘pop’ de Lana del Rey triomfa al Primavera Sound

BARCELONA
COMUNICACIÓ

El lleidatà Lluís s’imposa per sorpresa en la final del concurs ‘Eufòria’

BARCELONA
Ester Boquera Diago
Directora de ‘Les publicacions de la Generalitat de Catalunya, 1931-1939

“La Generalitat republicana va editar quasi 90 títols a l’any”

Banyoles
art / música

Més de 40 artistes de diferents disciplines, al Wart Project 24

sant jordi desvalls
música

Joanjo Bosk reprèn la línia poètica amb ‘Cançó de repòs’, de Leveroni

figueres
Cultura

Margot Benacerraf, figura històrica del cinema veneçolà

música

El grup tarragoní Stromboli Jazz Band, en un festival de ‘dixieland’ a Portugal

tarragona
Cultura

La Patum Infantil omple de balls i salts la plaça de Sant Pere

Berga

L’Escola de Teatre La Diana estrena ‘Un Dios salvaje’ a El Canal

Salt