Arts escèniques

Arts Escèniques

Empordanet a Escena continua creixent

El circuit de teatre familiar del Baix Empordà, per sisè any consecutiu creix, passant de tenir presència a 14 municipis l’edició passada a 18 en aquesta edició

Empordanet Escena, el circuit de teatre familiar del Baix Empordà, per sisè any consecutiu creix, passant de tenir presència a 14 municipis l’edició passada a 18 en aquesta edició. Això suposa el 70% dels municipis petits del Baix Empordà, amb una programació que va d’octubre de 2023 a maig de 2024, cobrint així tot el que seria una temporada regular de teatre professional.

Els municipis que s’han incorporat enguany són La Pera, Jafre, Ultramort i Garrigoles; que se sumen als que ja en formaven part l’última edició: La Tallada, Rupià, Bellcaire, Serra de Daró, Colomers, Pals, Foixà, Albons, Verges, Ullà, Corçà, Gualta, Forallac i Cruïlles-Monells i Sant Sadurní de l’Heura.

El projecte va néixer el 2018 amb la voluntat de generar moviment cultural als municipis amb pocs habitants, unint els esforços dels diferents ajuntaments participants amb una programació d’arts escèniques conjunta i de qualitat. Mitjançant les arts escèniques, es busca la col·laboració entre municipis, la dinamització de públics i afavorir el desenvolupament local i social amb la circulació de persones.

Aquest any s’ha conformat una programació diversa i participativa de teatre, circ i titelles per a tota la família; espectacles que tan pot agradar a grans com a petits. Amb una aposta clara pel talent català però també de fora, en aquest cas es compta amb Teatro Paraíso del País Basc i Tian Gombau de la Comunitat Valenciana. Amb la idea d’ampliar i fomentar la circulació de públics, el circuit acull companyies de teatre professional amb espectacles de renom i la majoria amb molts reconeixements.

Els espectacles i dates que ofereix el la temporada 2023-24 són: Solo (Roi Borralles) a Foixà, el diumenge 1 octubre a les 18 h; Joc de Cadires (Cal Teatre) a Bellcaire, el diumenge 15 octubre a les 18 h; La llàntia meravellosa (Festuc Teatre) a Albons, el diumenge 29 octubre a les 18 h; Frederick (Teatre al Detall) a La Tallada, el 12 novembre a les 17 h; Pedra a pedra (Tian Gombau) a Rupià, el 26 novembre a les 17 h; Úniko (Teatro Paraíso) Serra de Daró, el 10 desembre a les 18 h; Bye bye Confetti (La Baldufa) a Ullà, el 17 desembre a les 18 h; Quan no tocàvem de peus a terra (Circ Pistolet) a Verges, el 7 gener a les 18 h; 9. Maure el Dinosauri (Teatre Nu) a Colomers, el 21 gener a les 17 h; Polzet (zum zum teatre) a Pals, el 28 gener a les 18 h; Kariguri (Cia. Giramàgic) a Corçà, el 4 febrer a les 18 h;  Miranius (De Paper) a La Pera, el 18 febrer a les 18 h; Els 7 ratolins (Petit Bonhome) a Jafre, el 3 març a les 18 h; Muuuun (La Curiosa) a Sant Sadurní de l’Heura, el 17 març a les 18 h; Juguem? (Cia. Ninnus) a Ultramort, el 7 abril a les 17 h; White Bottom (Ramiro Vergaz) a Garrigoles, el 21 abril a les 18 h;  Carman (Javier Ariza) a Sant Climent de Peralta (Forallac), el 5 maig a les 18 h; Kasumay (Cia. Circo Los) a Gualta, el 19 maig a les 18 h.

Des de bon començament, el circuit ha apostat perquè es tracti d’una activitat accessible per a tothom, per això la darrera edició els organitzadors van reforçar l’oferta d’abonaments al llarg de la temporada per tal de que tothom qui ho desitgés trobés una fórmula adequada a les seves necessitats. A partir d’avui ja es posen a la venda les entrades i també dues modalitats d’abonament: l’abonament TOP que inclou els 18 espectacles de tota la temporada a un preu de 45€ o bé l’abonament 10, que inclou 9 espectacles dels 18 programats a un preu de 30€.

Com a novetat, aquest any també s’ha estrenat nova web per tal de poder donar més visibilitat al projecte i oferir als usuaris una informació de qualitat i possibilitat de comprar entrades d’una manera més àgil.

Trobareu tota la informació relativa als horaris, ubicacions i venda d’entrades a la web del projecte www.empordanetescena.cat .

En aquesta edició s’ha comptat amb el suport de la Fundació SGAE, OSIC (Generalitat de Catalunya), Fons Next Generation, Consell Comarcal del Baix Empordà i Diputació de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona