Art

ART

S’inaugura un nou espai d’art “secret” a l’Empordà

Es tracta d’un antic molí rehabilitat del qual no hi ha adreça i només s’hi pot accedir a través de la pàgina web sol·licitant dia i hora de visita

Només se’n coneix el nom Secret Mill (Molí secret en anglès) i el seu propietari és un productor i creatiu britànic que va veure com el temporal Glòria del 2020 va afeblir les estructures de la construcció fins a enfonsar la teulada. En la rehabilitació es va apostar per mantenir l’espai a cel obert.

Es tracta d’un nou espai d’art situat a l’Alt Empordà i del qual no hi ha adreça; només s’hi pot accedir a través de la web www.shh.cat . Per visitar-lo s’ha de contactar a través de la web amb els responsables del projecte i, un cop acceptada la sol·licitud, es reben les indicacions de com arribar-hi amb un mapa, hora i dia concertats. “Ni tan sols som a Google Maps”, puntualitza el pintor gadità Manolo Sierra, en declaracions a l’agència Efe, i el primer artista en exposar a Secret Mill amb la mostra Somni d’una nit de Manolo, inaugurada a finals d’agost i que s’ha prorrogat tot l’octubre. Amb una formació “molt acadèmica”, va acabar instal·lat a l’Empordà. La seva obra s’ha vist a la Sala Parés de Barcelona, la Fundació Vila Casas o diferents galeries de Madrid.

El pintor gadità conserva el seu taller en una planta superior de Secret Mill però la idea és que aquest molí destinat a l’art acolli diferents projectes artístics i que es consolidi el projecte concebut per afavorir la relació entre públic i creadors gràcies a l’esperit intimista amb el qual ha nascut.

De Somni d’una nit d’en Manolo, el seu autor revela que és una selecció dels seus últims vint anys en aquest lloc i on el seu estudi és protagonista. Tot i això, la seva obra la defineix com a “bicèfala”, ja que la reforma el va portar a revisar quadres antics en què treia a la llum una part “més onírica” que mai havia mostrat i que al propietari de Secret Mill li van semblar interessants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia