Patrimoni

PATRIMONI

La casa natal de Dalí obre portes amb una experiència immersiva

La casa natal de Dalí obre portes aquest divendres -ho farà fins al proper 25 d’octubre exclusivament pels figuerencs- després de quatre anys d’obres i gairebé 30 des que es van iniciar els tràmits. Aquest matí s’ha inaugurat la reforma amb la presència de la ministra de Transports Mobilitat i Agenda Urbana en funcions, Raquel Sánchez, el president de la Diputació, Miquel Noguer; el subdelegat del govern a Girona, Albert Bramon i l’alcalde de Figueres, Jordi Masquef.

L’equipament, ara museïtzat, busca oferir una visita “complementària” a la ciutat a través d’un “homenatge” al geni empordanès. I ho fa amb una experiència immersiva que endinsa l’espectador a la figura del pintor però també en el personatge, les seves influències i l’impacte que tant Figueres, com l’Empordà van tenir en la seva obra.

El recorregut, de poc més d’una hora, es farà en grups reduïts de vuit persones i costarà 12 euros. Hologrames, fotografies i màppings són alguns dels elements que vertebren el projecte. Les obres de rehabilitació de la casa natal del geni van començar el setembre del 2019 però el procés d’adquisició de la finca, ubicada al carrer Monturiol 20 -conegut com el carrer dels ‘genis’- va començar molt abans. Concretament, l’any 1995 quan l’aleshores alcalde, Marià Lorca, va comprar la botiga Tamaris -que havia estat la notaria del pare Dalí- i part de l’entresòl.

L’any 2001, amb Joan Armangué al capdavant del consistori, es van adquirir les parts que faltaven de la planta baixa i l’entresòl, tot el primer i el segon pis. Entre el 2005 i el 2006 es va rehabilitar la façana com a pas previ per condicionar l’edifici als futurs usos. Durant aquests gairebé 30 anys, els successius ajuntaments han anat fent passos per aconseguir incorporar l’equipament a la ciutat i convertir-lo en espai visitable. I des d’aquest divendres ja és una realitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència