Arts escèniques

ARTS ESCÈNIQUES

Trenta noves companyies faran residència a El Canal

Les companyies admeses amb el Programa Espais de Creació podran fer una residència a l’equipament de Salt per treballar els seus projectes artístics des d’ara fins al desembre del 2024

El Centre de Creació d’Arts Escèniques El Canal de Salt ha publicat la resolució de la convocatòria del Programa Espais de Creació amb un total de trenta companyies admeses d’entre quaranta-cinc sol·licituds presentades. Els projectes que gaudiran d’aquest programa faran residència a El Canal entre aquest mes de novembre i el desembre del 2024.

Dels projectes admesos –la resolució definitiva es pot consultar en aquest PDF – en destaca la gran varietat de disciplines artístiques que presenten. Les propostes es mouen des del teatre de text i gestual, fins al circ, acrobàcies i el teatre de clown, passant per la música, la dansa contemporània i la instal·lació audiovisual, entre d’altres disciplines.

Per fer la selecció, el jurat ha valorat l’interès artístic de les propostes, la solvència de l’equip creatiu, l’estructura i suport del projecte, la relació de la proposta amb els valors d’El Canal, el vincle dels artistes amb Salt i Girona i l’ús de la llengua catalana.

Així alguns dels projectes que faran residència a l’espai El Canal de Salt seran Cuerpos Celestes, Hospital de Campo, Essència, Cher, Conferència Manipulada o un projecte de dansa contemporània inclusiva que porta per títol És Entre.

El Programa Espais de Creació, que va obrir la convocatòria el passat 15 de juliol, ofereix la possibilitat de realitzar breus estades artístiques i tècniques als diferents espais de l’equipament amb un acompanyament tècnic. Es tracta de la primera convocatòria que El Canal obre en la nova etapa que es va presentar el passat gener per agafar un nou rumb com a espai de creació i de foment de les arts vives del territori.

El jurat de la present convocatòria ha estat format per Arnau Olivé, coordinador tècnic d’El Canal; Laia Alzueta, gestora cultural i coordinadora de les residències d’El Canal; Laura Pujol, treballadora cultural i coordinadora del programa de mediació d’El Canal; la directora d’arts escèniques de l’Ajuntament de Girona, Elena Carmona; el director del centre de creació Nau Ivanow, David Marín; el coordinador del Grau en Arts Escèniques de l’ERAM-UdG i director del Festival Z, Jordi Duran, i el director i gerent d’El Canal, Xavier Díaz.

El Programa Espais de Creació està pensat per fer estades per a usos concrets, com trobades inicials, residències tècniques o residències artístiques de projectes estrenats o per estrenar. A més, ofereix suport logístic i d’espai i un acompanyament tècnic i permet fer estades breus a El Canal, entre una i dues setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid