Cinema

cultura

Reteena, cinema i activitats que concerneixen els joves

El Festival Audiovisual Jove se celebrarà des d’aquest divendres fins al 3 de desembre

Programa films com ‘Io capitano’, ‘How to have sex’ o ‘Negu Hurbilak’ al CaixaForum de Barcelona i la Filmoteca

A més de participar en festivals de prestigi com Canes, Venècia i Sant Sebastià i guanyar-hi premis, les pel·lícules Io capitano, de Matteo Garrone; How to have sex, de Molly Manning Walker, Negu Hurbilak, del col·lectiu Negu, i Robot dreams, de Pablo Berger, tenen una cosa en comú: són propostes que concerneixen els joves. Justament per aquest motiu els ha programat el Reteena - Festival Audiovisual Jove , que se celebrarà entre aquest divendres i el 3 de desembre. La Filmoteca de Catalunya repetirà com a seu i, en la dinàmica ascendent del festival, es trasllada la seu principal al CaixaForum de Barcelona. Això suposa, segons l’organització, un pas endavant en la consolidació del projecte, que permet l’ampliació del nombre d’activitats programades i establir sinergies amb les propostes culturals de la Fundació La Caixa.

Reteena és un espai de descoberta, experimentació i reflexió sobre audiovisual adreçat als joves, amb una àmplia oferta d’activitats i propostes relacionades amb les diferents branques de l’audiovisual: fotografia, televisió, sèries, cinema, animació, ràdio... En questa edició farà una aposta per les classes magistrals i les taules rodones, amb convidades com les artistes Samantha Hudson i Marina Drag, i les comunicadores Estela Ortiz i Ofèlia Carbonell.

El festival tractarà temàtiques amb una forta mirada feminista com són la coordinació d’intimitat als rodatges, la figura de les femme fatales, les dives del pop i el desamor i el cinema de Greta Gerwig. També oferirà un seguit de tallers pràctics com la Intel·ligència Artificial aplicada a l’audiovisual i la creació de podcasts.

Les projeccions de la secció oficial s’inauguren amb Negu Hurbilak, una particular i poètica aproximació al conflicte basc de quatre estudiants de l’Escac bascos i catalans que firmen amb el nom de Col·lectiu Negu. Es va estrenar internacionalment i va ser premiada al festival de Locarno. A més de Io, capitano, film premiat a Venècia sobre dos joves senegalesos que viatgen amb el somni de començar una nova vida a Europa; How to have sex, premiat a Canes, i Robot dreams, premiat pel públic de Sitges, la secció oficial de Reteena també programa el film xilè Las demás i Another body, documental dels EUA sobre una noia que descobreix pornografia falsa d’ella circulant per internet. Les projeccions també inclouen una secció de films sobre joves de les dècades 1990, 2000 i 2010 i curtmetratges dirigits per talent jove.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid