Altres

cultura

La UdG inaugura una exposició dedicada a Tom Sharpe

A la biblioteca del Campus del Barri Vell de Girona es conserva el llegat bibliogràfic que la fundació de l’autor va cedir a la universitat

La Universitat de Girona ha inaugurat una exposició dedicada a l’escriptor anglès Tom Sharpe. La mostra està organitzada i és la primera activitat del curs de la Càtedra Tom Sharpe i tindrà continuïtat amb un concurs de relats de l’autor, una beca i un cicle de conferències sobre William Shakespeare, segons informa l’ACN. L’objectiu de l’exposició és donar a conèixer la figura de Sharpe i la seva vinculació amb Catalunya i en concret amb Llafranc, a Palafrugell. A més, des de la Fundació Tom Sharpe es va cedir un extens llegat bibliogràfic a la universitat i que es troba a la biblioteca del Campus del Barri Vell. En aquest sentit, es vol donar presència al que es considera un dels novel·listes britànics més rellevants del segle XX.

La mostra ja l’ha pogut veure la presidenta de la fundació, Montserrat Verdaguer, que ha recordat durant la visita que Tom Sharpe és conegut per l’obra ’Wilt’, però assenyala que va escriure setze novel·les, moltes de les quals són “tan interessants com aquesta”. A l’exposició es poden veure totes les novel·les i moltes de les traduccions de ’Wilt’, a part de fotografies poc conegudes de l’autor. Verdaguer assenyala que “val la pena venir a veure l’exposició”, per conèixer encara més la figura de Sharpe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència