Cultura

Montserrat Caballé i el grup Ojos de Brujo, premiats en la 8a edició dels premis Grammy llatins

La soprano catalana Montserrat Caballé i el grup de flamenc experimental barceloní Ojos de Brujo han estat premiats en la 8a edició dels premis Grammy llatins que s'ha celebrat aquest divendres a la matinada, hora peninsular, a Las Vegas. Montserrat Caballé ha rebut el premi al millor àlbum clàssic per La canción romántica española i Ojos de brujo el premi al millor àlbum de flamenc per Techarí. Els Grammy llatins els atorga l'Acadèmia Llatina de les Arts i les Ciències de la Gravació als millors exponents de la música en llengua espanyola. En l'edició d'enguany, celebrada per primera vegada a Las Vegas, un total de 500 candidats es repartien en 49 categories. El cantant dominicà Juan Luís Guerra ha estat el gran guanyador.

Techarí competia en aquesta categoria amb Azul, de Calima; Sinfonía flamenca, de Juan Carmona; Tierra de calma, de Miguel Poveda, i Cal, de Son de la Frontera. Per la seva banda Caballé competia amb John Neschling per Beethoven Abertura Consagração Da Casa Sinfonia Nº 6, Jeff von der Schmidt per Carlos Chávez Complete Chamber Music Volume 4, Rolando Villazon i Daniel Zalay per Gitano i Clara Sverner i George Randolph per Mozart Volume 3. El premi l'ha rebut conjuntament amb John Neschling amb qui ha empatat.

Els premis s'han lliurat en una gala celebrada aquest dijous a la tarda, divendres a la matinada en hora pensinsular a l'hotel Mandalay de las Vegas.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
EQUIPAMENTS

Barcelona aprova la llicència d’obres a la futura Biblioteca Pública de l’Estat

barcelona
música

Chucho Valdés & Arturo Sandoval i Charles Lloyd, al Sea Jazz l’Estartit

l’estartit

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA