Altres

UNIVERSITAT DE GIRONA

Investeixen Ulises Cortés doctor ’honoris causa’ per la UdG

La sessió d’investidura de l’especialista en intel·ligència artificial, que ha presidit el rector Quim Salvi, ha celebrat avui a l’Aula Magna Modest Prats de la institució universitària

La Universitat de Girona (UdG) ha atorgat avui el títol de doctor honoris causa a l’especialista en intel·ligència artificial Ulises Cortés “per la seva contribució a les tecnologies d’intel·ligència artificial i per ser un referent en la suma d’intel·ligències”, un concepte sobre el qual pivota el Pla estratègic UdG2030 de la institució universitària.

La sessió acadèmica d’investidura, que ha presidit el rector Quim Salvi, ha tingut lloc a l’Aula Magna Modest Prats de la institució universitària, al Campus Barri Vell. L’investigador Albert Sabater, director de l’Observatori d’Ètica en Intel·ligència Artificial de Catalunya (OEIAC) ha llegit l’elogi dels mèrits d’Ulises Cortés. L’acte també ha comptat amb la presència d’Assumpció Vila, presidenta del Consell Social, i Cristina Sánchez Miret, secretària general.

La UdG atorga la màxima distinció acadèmica al Dr. Ulises Cortés, enginyer industrial i especialista en intel·ligència artificial, per acord del Consell de Govern de 27 d’abril, a proposta del Consell de Direcció de la institució.

El rector, Quim Salvi, ha destacat de Cortés que posa “la investigació computacional al servei de la societat” des de la medicina i les tecnologies assistencials fins al tractament de l’aigua i la gestió del medi ambient, “territoris que ens son molt propers”.

Albert Sabater, com a padrí del doctorand, ha subratllat en la laudatio que Ulises Cortés té “una mirada humanista”. És una persona, ha subratllat, que “no tan sols facilita l’intercanvi creatiu de coneixements i punts de vista sobre el món tecnològic i social sinó que insisteix en construir les respostes a través del diàleg constant”.

Agraït i emocionat, Ulises Cortés ha volgut compartir aquest reconeixement amb els seus col·laboradors científics i estudiants de doctorat, “els que hi son i els que ja han marxat”, sense els quals “no hagués pogut fer recerca de qualitat”. Així mateix, ha recalcat que esdevé un membre de la comunitat universitària gironina a la qual espera ser “actiu i útil” i a la que s’ofereix per a “promoure el coneixement de diferents maneres i sempre al màxim de les meves capacitats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid